Monthly Archives :

Aralık 2020

21 Aralık’ta Bereket Kavanozunuzu Oluşturun

21 Aralık’ta Bereket Kavanozunuzu Oluşturun 464 500 tca

Merhabalar,

Çin Felsefesinin en önemli bölümünü oluşturan   Tai Chi (Yin ve Yang) prensibine göre her sene güneşin döngüsü ile 4 kere enerji değişimi yaşıyoruz. Bu değişim dönemleri; 21 Aralık – Kış gün dönümü, 21 Mart – İlkbahar Ekinoksu, 21 Haziran – Yaz Gündönümü ve 21 Eylül – Sonbahar Ekinoksu dönemleridir.

Tai Chi, enerjinin yükselmesini ve alçalmasını temsil eder. Aydınlık, en karanlık noktaya ulaştıktan sonra artmaya başlar. Bir gün içinde gecenin karanlığına ve sonrasında güneşin doğuşuna şahit oluruz.  Ayın hilalini gördükten sonra git gide büyüyerek dolunaya dönüşmesine ve daha sonrasında da giderek küçülmesine, ışığının azalmasına şahit oluruz. Her yıl ise 21 Aralık’ta en uzun geceyi yaşadıktan sonraki giderek günlerin uzamasına, gün ışığının artmasına şahit oluruz.

21 Aralık, en YİN enerjiye sahip gündür. Bundan sonra her gün azar azar gün ışığı artmaya başlayacak. 21 Aralık-21 Mart arasındaki zaman dilimi yin içerisinde büyüyen yang enerjiyi temsil eden tohum atma ve filizlenme dönemidir.  Büyümesini, çoğalmasını, gelişmesini istediğimiz ne varsa bunlar için niyet edebilir ve çeşitli ritüeller uygulayabiliriz.

Sizinle bu ritüellerden birini paylaşmak istiyorum. Ben her sene bu zamanlarda uygularım. Bereketim artsın, param biriksin diye….

Bereket kavanozundan bahsediyorum. Bunun için kapaklı bir porselen kavanoz, içine dökmek için pirinç, kırmızı bir zarf ve bozuk paralar gerekiyor. Yapmanız gereken ise bozuk paralarınızı kırmızı zarf içerisine koyacaksınız. Zarfı kapaklı kavanozun içine yerleştirdikten sonra üzerine pirinçleri dökeceksiniz. Daha sonra kavanozun kapağını kapatıp, mümkünse o senenin bereket yönlerinin bulunduğu bir odada, çok göze batmayacak bir yere (dolap içi de olabilir) koyacaksınız (mutfak dolabınız da olabilir) Kavanoz, bir sonraki kış gün dönümüne kadar (21 Aralık) burada kalacak. Bir sonraki kış gün dönümünde pirinçleri alıp yemek yapın, yerine yeni pirinç koyun, ama daha önce para zarfının içine yine birkaç bozuk para ekleyin. Kırmızı zarfınızda para koyacak alan kalmazsa, yeni bir ikinci, üçüncü zarf ekleyebilirsiniz. Yine yeni pirinçleri zarfların üzerine dökün. Bu uygulamayı her sene yapabilirsiniz. Özellikle 21 Aralık haftasında yapmanızı öneririm.

Unutmayın her şey niyet etmekle başlar. Ama enerjiler  büyürken niyet ederseniz doğa ile senkronize olacaksınız.

Bereketiniz bol olsun