Monthly Archives :

Kasım 2015

15 Kasım 2015-Yin Ağaç KEÇİ

15 Kasım 2015-Yin Ağaç KEÇİ 300 301 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yin Ateş DOMUZ
GÜN Yin Ağaç KEÇİ – 15 Kasım 2015

ÖKÜZ burçlarına ZIT
AT, TAVŞAN, DOMUZ burçlarına uyum var
Zıt saatler: 01-03.00 arası

Bugün Çin takvimine göre KEÇİ (toprak) üzerinde AĞAÇ / Yin Ağaç KEÇİ günündeyiz. 5 elementin birbiriyle ilişkisine göre ağaç toprağı kontrol eder. Dolayısıyla bu iki element çatışma halindedir. Ancak ayın burcu DOMUZ, KEÇİ ile yarım ağaç uyumu oluşturuyor. Yer burçları arasındaki uyum, çatışma enerjisini zayıflatıyor. Çünkü burçlar öncelikle uyumu tercih ediyorlar. Bugün herşeyin uyum içinde olduğu uğurlu bir gün olacak. Doğuda, evlilik günü olarak böyle bir günü seçenlerin hayırlı bir erkek evlada sahip olacaklarına inanılıyor. Bugünün en şanslı burçları ise TAVŞAN burçları olacak.

Doğum haritalarında ağaç elementi kuvvetli olanlar için ağaç uyumu fazla gelebilir. Ağaç büyümeyi, gelişmeyi ve üretkenliği temsil ettiği için bu kişiler yaratıcılıkta zorlanabilirler. İnatçılık da cabası. Ayrıca ağaç enerjisi artacağı için, mide ile ilgili problemler yaşamanız da mümkün. Böyle bir durumda hiç zorlamamak ve biraz dinlenmek çok daha akıllıca olacaktır. Ayrıca çok gerekmedikçe ağızdan ilaç almanızı da önermiyoruz. Bugün mideye ve safra kesesine fazla yük bindirmeyin.

Yang Metal ve Yin Metal gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Keçi burcu ve toprak elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımı ise günlük güzel enerjileri destekler cinsten değil. Merkezde aylık 5 yıldızının yanına 2 geliyor ve meydanları, “orta” diye adlandırılan yerleri, coğrafi olarak merkezi bölgeleri ve evlerin merkezini olumsuz etkiliyor. Aylık düzenleme olarak merkezlere rüzgar çanı veya durgun su koymamız gerekiyordu. Bugüne kadar bu önlemi almadıysanız, bugün mutlaka uygulamanızı öneririm.

Yin Ağaç vücudumuzda karaciğer ve boyunu temsil ediyor.

2015 Almanağına göre bugün nişanlanmak, evlenmek, tadilat, yeni inşaata başlamak, açılış yapmak, bebek için niyet etmek iyi.
Seyahat etmek, taşınmak için uygun değil. Bugün ayrıca bitki ekimi için de uygun değil

 

 

14 Kasım 2015-Yang Ağaç AT

14 Kasım 2015-Yang Ağaç AT 500 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yin Ateş DOMUZ
GÜN Yang Ağaç AT

FARE burçlarına ZIT
AT burçlarına kişisel stres, iletişim problemleri
KEÇİ, KAPLAN, KÖPEK burçlarına uyum var
Zıt saatler: 23-01.00 arası

Bugün Çin takvimine göre AT (ateş) üzerinde AĞAÇ / Yang Ağaç AT günündeyiz. 5 elementin birbiriyle ilişkisine göre ağaç ateşi besliyor, iki element arasında uyum var. Günün elementi Yang ağaç, mevsimden (kış mevsimi-su elementi) destek görüyor. Doğuda bir deyim var, kış geldiyse bahar kapıdadır. Çin Zodyakındaki 3 lü uyumlar, elementlerin doğduğu, en kuvvetli olduğu ve toprağa girdiği mevsimlere göre oluşuyor. Ağaç elementi Domuz Kasım ayında tekrar doğar, Mart Tavşan ayında en güçlü haline ulaşır ve Temmuz Keçi ayında toprağa girer. Bu yüzden Domuz-Tavşan-Keçi AĞAÇ UYUMU oluşturuyorlar. Bugün Ağaç elementi kuvvetli, bugün doğanlar kış ağacı oluyorlar. Çabuk üşüyen, soğuk sevmeyen bu kişilerin ateş ile dengeye girmeleri gerekiyor.

Yang Metal ve Yin Metal gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer At burcu ve ateş elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre bugün senelik yıldız dağılımı etkili, merkezde tartışma yıldızı aynı zamanda fırtına trigramı, kuvvetli rüzgarlara dikkatimizi çekiyor. Batı ve Güneydoğu yönü olumsuz enerjilerden etkileniyor. Kuzey yönü ise çok güzel.

Yang Ağaç vücudumuzda başı temsil ediyor.

2015 Almanağına göre bugün nişanlanmak, evlenmek, tadilat, rapor hazırlamak, yeni inşaat, temel atmak, seyahat etmek, ev düzenlemek, yeni işe başlamak, taşınmak için uygun bir gün. Henüz yapmadıysanız bugün evinizi Kasım ayı enerjilerine göre Feng Shui uygulaması yapabilirsiniz.
Harcama yapmak, avlanmak ve balık tutmak için uygun değil

 

13 Kasım 2015-Yang Su YILAN

13 Kasım 2015-Yang Su YILAN 300 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yin Ateş DOMUZ
GÜN Yin Su YILAN – 13 Kasım 2015

DOMUZ burçlarına ZIT
MAYMUN, HOROZ, ÖKÜZ burçlarına uyum var
Zıt saatler: 21-23.00 arası

Bugün Çin takvimine göre YILAN (ateş) üzerinde SU / Yin SU YILAN günündeyiz. 5 elementin birbiriyle ilişkisine göre su, ateşe saldırır. Bugün ayın burcuna göre zıt gün. Sadece ayın Burcu değil, aynı zamanda ayın göksel enerjisi ile birebir zıt. Yani Yin Ateş/ Yin Su ile zıt, DOMUZ, YILAN ile zıt ve tüm zıt günlerde olduğu gibi önemli etkinlikleri desteklemiyor.

Yılanla Domuzun/ Ateşle suyun zıtlığı sonucu ateşli hastalıklar, yüksek tansiyon, kalp ve kan ile ilgili sorunlar, yangın ve sel riski, tartışma ve toplumsal hareketler tetiklenir. 2013 senesi boyunca etkili olan Yin Su YILAN, yaz aylarında, ateşin en kuvvetli olduğu dönemde EBOLA virüsü için uygun zemin oluşturmuş ve virüsün tekrar ortaya çıkmasına neden olmuştu. 2013 senesinde merkezde 5 yıldızı vardı. Tabi sadece bir gün içinde zıtlık bu kadar etkili olmayabilir. Ancak Yin Ateş’le Yin su zıtlığı önemli sonuçlar doğurabilir.

Yang Toprak ve Yin Toprak gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer YILAN burcu ve ateş elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre bugün güneybatı yönü senelik bereket yıldızı 9 un yanına 2 nin yani hastalık enerjisinin gelmesi ile yangın riskini ve hastalıkları tetikliyordu. Günlük olarak 1 su yıldızı, denizde yangın riski, böbrek rahatsızlığı, bağışıklık sistemi, gözler ile ilgili problemleri tetikleyebilir. Bugün en bereketli yön KUZEY yönü olacak.

Yin Su vücudumuzda böbrek ve ayakları temsil ediyor.

2015 Almanağına göre bugün yıkım yapmak, toprağı kazmak, doktor ziyareti için uygun bir gün.
Nişanlanmak, evlenmek, tadilat, yeni inşaata başlamak için uygun değil.

12 Kasım 2015 – Yang Su EJDERHA

12 Kasım 2015 – Yang Su EJDERHA 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yin Ateş DOMUZ
GÜN Yang Su EJDERHA – 11 Kasım 2015

KÖPEK burçlarına ZIT gün
EJDERHA burçlarına kişisel endişe, iletişim problemleri
HOROZ, FARE, MAYMUN burçlarına uyum var
Zıt saatler: 19-21.00 arası

Bugün Çin takvimine göre EJDERHA (toprak) üzerinde SU / Yang SU EJDERHA günündeyiz. 5 elementin birbiriyle ilişkisine göre toprak suya saldırır. Bu iki element arasında zıtlık olması gerekir. Ancak Ejderha burcu toprak grubu olmasına ramen su deposu olarak bilinir. Diğer bir deyişle Ejderha, üstten gelen su ile birleştiği zaman suyun enerjisini arttırır. Aydan gelen domuz burcuyla birlikte bugün su enerjisi kuvvetli olacaktır. Su taşkınları, seller, aşırı yağmurlar ve suyun dengeden çıkması ile ilgili haberleri gün içerisinde duyabiliriz.

Ejderha Burcu kendi burcu etkili olduğu zaman çok rahat etmiyor. Huzursuz ve endişeli olabiliyor. Örneğin Ejderha gününde doğdunuz, bugün eşinizle ya da iş partnerinizle zıtlık yaşayabilirsiniz. Kendi kendinize kalmanız, ve olabiliyorsa önemli etkinliklerinizi ertelemeniz daha iyi olabilir.

Yang Toprak ve Yin Toprak gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Ejderha burcu ve toprak elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre bugün merkez ve güneybatı yönleri olumsuz ve bunaltıcı bir enerjinin etkisi altında olacak. Kuzeydoğu yönü ise bereketli

Yang Su vücudumuzda mesane ve bacakları temsil ediyor.

2015 Almanağına göre bugün rapor hazırlamak, saç kestirmek, dikiş/nakış yapmak, avlanmak için uygun.

Deniz yolculukları, taşınmak, yeni işe başlamak için uygun değil

 

 

 

10 Kasım 2015-Yang Metal KAPLAN

10 Kasım 2015-Yang Metal KAPLAN 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yin Ateş DOMUZ
GÜN Yang Metal KAPLAN – 10 Kasım 2015

MAYMUN burçlarına ZIT gün
DOMUZ, AT, KÖPEK burçlarına uyum var
Zıt saatler: 15-17.00 arası

Bugün Çin takvimine göre KAPLAN(ağaç) üzerinde METAL / Yang METAL KAPLAN günü. 5 elementin birbiriyle ilişkisine göre metal, ağaca saldırır. Bu iki element arasında zıtlık bulunmaktadır. Bu zıtlık, hareketi ve kazaları beraberinde getirebilir. Kaplan bir seyahat yıldızı olduğu için potansiyel kazaların daha çok insanların seyahat ederken yaşanacağını öngörebiliriz.

Münferit olabilecek olumsuz olayların dışında aslında Kaplan burcu ayın burcu Domuz ile en iyi anlaşan burç olduğu için, Kasım ayının en şanslı burcu ve etkili olduğu güne de olumlu enerjiler taşıyor.

Yang Ateş ve Yin Ateş gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Kaplan burcu ve ağaç elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre dikkatlerimizi GÜNEY yönüne çekmek istiyorum. Bu yönde yangın riski var. Kuzeybatı yönü ise günün bereketli yönü.

Yang Metal vücudumuzda kolon ve göbek deliğini temsil ediyor.

2015 Almanağına göre bugün nişanlanmak, evlenmek, seyahat etmek, tadilat, yeni işe başlamak, yeni inşaata başlamak, taşınmak, dikiş nakış, temel atmak, mayalama yapmak, açılış yapmak, imza atmak, evcil hayvan edinmek için uygun bir gün

Bugün doğan bebeklerin elementleri Yang metal, kış mevsiminde metal zayıflama sürecine girdiği için destek istiyor. Hayatlarının ilk 25 yılında özellikle burçları Keçi tarafından çok destek görecekler. En büyük destek ise Büyükanneleri tarafından olacak. İyi eğitim almaları, bilgi, onlar için adeta en değerli  besin yerine geçiyor. Ne kadar çok eğitim o kadar çok başarı ve maddi imkan getirebilir.

 

 

8 Kasım 2015- Yang Toprak FARE

8 Kasım 2015- Yang Toprak FARE 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yin Ateş DOMUZ
GÜN Yang Toprak FARE – 8 Kasım 2015

AT burçlarına ZIT gün
ÖKÜZ, EJDERHA, MAYMUN burçlarına uyum var
Zıt saatler: 11-13.00 arası

Bugün Çin takvimine göre Yeni bir aya geçiyoruz. Türkiye saatine göre 06.48 gibi KÖPEK Burcundan DOMUZ Burcuna geçiş yapacağız. Öncelikle Yeni ayın hepimize bolluk ve huzur getirmesini dilerim.

8 Kasım tarihiyle birlikte kış mevsimine girİyoruz ve bu dönemde daha çok sıcak yiyecekler tüketmekte yarar var. Vücudumuzun Yin/Yang dengesi için zeytinyağlılara ve soğuk tüketilen içeceklere ara vermemiz gerekir. Çin Takviminde 8 Kasım- 22 Kasım arası kış başlangıcı olarak adlandırılıyor ve bu dönemde yağmur yağmazsa kışın gayet güzel ve kuru geçeceğine inanılıyor. Yeni aya geçtiğimiz için 1-2 gün enerjiler biraz zayıflatabilir.

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. FARE (Su) üzerinde TOPRAK. Bu iki element arasında çatışma var. Günün elementi toprak, suyu kontrol ediyor, Su burcunun ayında olmamız nedeniyle toprak elementi zayıf. Bu ay Ekim ayında olduğu gibi toprak cezasından fazla bahsetmeyeceğim, çünkü su enerjisi etkili olduğu için toprak zayıf. Ancak bugünkü gibi Yang Toprak, Yang Suyun (fare) üzerinde olduğu durumda uygun şartlar oluşursa eğer göçük riski var.

Yang Ağaç ve Yin Ağaç gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Fare burcu ve su elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre evlerin merkezindeki olumsuz enerjiyi körükleyen 9 yıldızı ve Batı yönünde yangın potansiyeli oluşturan yıldızların bir araya gelmesindenden dolayı bu yönleri önemsemeliyiz. Kuzey yönünde ise 5 yıldızı, genç ve orta yaşlı erkeklere, suyla ilgili tehlike oluşturabilir. Kuzeydoğu yönünde bereket yıldızı parlayacak.

Yang Toprak vücudumuzda mide ve göğüsü temsil ediyor.

2015 Almanağına göre bugün temizlik işleri için uygun. Bunun haricinde kontrollü davranmak gerekiyor

 

 

Kasım DOMUZ Ayı Haberleri

Kasım DOMUZ Ayı Haberleri 500 500 tca

Çin Takvimi ( ya da diğer bir deyişle çiftçi takvimi ) elementler takvimi olup, bizim Maarif Takvimimize çok benzer. İçinde bulunduğumuz zamanı (sene, ay, gün, saat) mevsimler, 5 elementin ( ağaç-ateş-toprak-metal-su ) yin ve yang halleri ve bu beş elementin birbirleri arasındaki etkileşimleri üzerinden değerlendirir.

8 Kasım’dan itibaren Çin Takvimine göre Domuz 亥 ayına giriyoruz. Bu tarihle birlikte Kış başlamış oluyor. Kış Mevsimi su elementini temsil ediyor ve Domuz, Fare, Öküz (Kasım-Aralık-Ocak) aylarını kapsıyor. Bu dönemde en kuvvetli element su olacak. Bu iyi haber çünkü 2015 senesinde çöl toprağını temsil eden Keçi burcu su elementini barındırmıyordu. Temmuz ayında etkisi en çok hissedilen Keçi, kış ayları geldiğinde yavaş yavaş etkisini yitiriyor ve yerini gelecek senenin enerjilerine bırakmaya başlıyor. Böylelikle sene boyunca eksik olan su elementi evrende etkili olacak. Yeryüzünün % 70 inin ve ayrıca vücudumuzda birçok organımızın da %75-80 oranında sudan oluştuğunu düşünürsek bu çok güzel bir haber. Su Elementi vücudu dengelemek, fiziksel, zihinsel ve duygusal uyum yaratmak için çok önemlidir. Ayrıca dinlenmek ve gençleşmek içinde gereklidir.

Domuz Burcunun batı astrolojisindeki dengi Akreple başlar, Yay burcuyla biter. Domuzun temsil ettiği su, YİN SU癸kalitesini taşır. Çin Zodyak’ının 12.ve son burcu. Tamamlayıcılığın simgesidir.  Zıt burcu Yılan burcu olup, Kaplan burcuyla ikili uyum, Tavşan ve Keçi burçlarıyla üçü birleştiğinde Ağaç uyumu oluştururlar.

Domuzlar, içtenliği, saflığı, toleransı ve şerefi temsil ederler.

Çin Takviminde 2015 senesi Kasım Ayı iki karakterle tanımlanır. Domuz (su) üzerinde Ateş.

5 elementin birbirleri ile ilişkisine göre su, ateşi söndürür. Birbirleriyle zıt olan bu iki element aynı zamanda temsil ettikleri konularda bir denge de oluştururlar. Örneğin Ateş elementi vücudumuzda beyin, sinir sistemi ve kalbi temsil eder. Beyin ve kalp %73 sudan oluşmuştur. Su elementi bu organlarımızın dengeli çalışması için gereklilik taşır.

Ancak yine de ateş ve su elementleri birbirleriyle çatışma halinde olacağından % 100 uyumlu bir ay olmayacağını, zaman zaman uçan yıldızların da etkisi ve ateş-su elementlerinin dengeden çıkması ile bu elementlerle ilgili doğal felaketler ya da bireysel olaylarla karşılaşacağımızı söylemek mümkün. Kasım ayında günlük yazılarımı takip ederseniz daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çin Astrolojisinde bazı burçlar kendinden bir tane daha gelince hoşlanmıyorlar. Domuz burcu da bu burçlardan birisi. Buna Çin Astrolojisinde kendine ceza (Self Penalty) deniliyor. Domuz ayında Domuz burçları kişisel cezaya giriyorlar. Ceza; endişe, huzursuzluk ve bile bile kendine eziyet etmek anlamına geliyor. Kendi burcuyla ceza olduğunda yaşanması muhtemel olan, kişilerin kendilerine eziyet edercesine akılsızca işler yapmalarıdır. Örneğin kredi kartını kaybettim diye iptal ettirdikten sonra aniden aklınıza en son nereye koyduğunuz gelebilir. Ya da defalarca aynı işi yapabilir ama bir adım ileri gitmediğinizi görebilirsiniz. Bile bile sorumluluk alabilir, yapabileceğinizden fazla iş yükünün altında kalabilirsiniz. Kendinize eziyet yaşatabilirsiniz. Bunlar kişisel cezalarda rastladığımız olaylardan bir kaçı.

Yılan-Horoz-Öküz burçları için haberler iyi. Domuz, seyahat yıldızları. Bu ay çok gezecekler. Dışarıda onları bekleyen çok güzel fırsatlar olacak. Öyle veya böyle bu ay onlar için çok hareketli geçecek,

Domuzlar, Kaplan burçlarıyla uyum içerisindeler.  Kaplan burçları uyumlu bir ay geçirecekler.

Domuz-Tavşan-Keçi bir arada AĞAÇ uyumu oluşturur. Bu ay öncelikle Tavşan burçları ve doğum haritasında Tavşan olanlar, Keçiler ve Domuzlar uyum içinde olacaklar. Yaptıkları iş, gösterdikleri performans, işle ilgili atılımlarda gelişme, büyüme ve tatmin olma hissi yaşayacaklar.

Ateş gününde veya senesinde doğanların (Yin Ateş ve Yang Ateş) Domuz koruyucu melekleridir. Bu kişiler bu ay boyunca başları sıkıştığı zaman onlara yardım edecek insanlar karşılarına çıkacak. Evrenden destek alacaklar.

Su gününde doğanlar için (yin su-yang su) bu ay para şansı var. Tabi Su elementi ve DOMUZ favori elementleri ise bu finansal kazanç anlamına gelir. Domuzla bir zıtlık varsa, ya da su favori elementleri değilse bu ay paranızı harcarken kontrollü olmanız gerekir.

Domuzlar, Yılanlarla zıtlık yaşarlar, bu sebeple ay boyunca Yılan burçları mücadele ve hareket içerisinde olacaklar.  Yılanların yaşadıkları zıtlık, sadece Yılan senesinde doğanları değil, Yılan ayı, günü ve hatta saatinde doğanları da etkileyecektir.  Zıt dönemleri engelleyemeyiz, sadece haritasında Yılan burcu olanlara fazla risk almamalarını, hayatlarında olumlu bir değişiklik yapmaya çalışmalarını ve olayların üstüne gitmeden akışa bırakarak enerjileri değişmesini beklemelerini önerebilirim.

4 Şubat sonrası 1935-1947-1959-1971-1983-1995-2007 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre DOMUZ burcusunuz.

7,8 Kasım – 7,8 Aralık arasında doğduysanız ay sütununuz DOMUZ burcudur.

21-23.00 saatleri arasında doğduysanız saat sütununuz DOMUZ burcudur.

 

Doğum haritanızı www.aysunsezgin.com dan Ana Sayfa – BaZı Hesaplayıcıdan doğum tarihi bilgilerinizi girerek öğrenebilirsiniz.

 

4 sütunlu Kader Analizinizi yaptırın, 5 elemente göre zayıf ve kuvvetli taraflarınızı, şans dönemlerinizi, kaderinizin size nasıl bir yol çizdiğini öğrenin.

Danışmanlık seçenekleri için tıklayın

 

 

Feng Shui enerjileri her yıl olduğu gibi, her ay da değişim gösteriyor. Buna göre Kasım ayında mekânlarımızın merkezinde önlem almamız gerekiyor. Seneden etkili olan tartışma yıldızının yanına kaza ve talihsiz olaylara sebebiyet veren 5 yıldızı geliyor. Metal rüzgâr çanı ile önlem almamız gerekiyor. Güney, Güneybatı ve Batı yönlerinde yangın potansiyeli var. Ay boyunca ateş ve su hassasiyeti bulunduğundan bu yönlerde kırmızı renkten uzak durmamız gerekmektedir. Kuzeydoğu ve Kuzey yönlerinde bereket yıldızları etkili olacak. Doğu yönü çalışmak için iyi.

 

Unutmayın herkes Feng Shui öğrenebilir ve uygulayabilir. Mekânlarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle hayatınızda büyük gelişmeler yaşayabilirsiniz.

 

Sağlıklı ve bol kazanç dolu bir ay dilerim.

Aysun Sezgin

Feng Shui & Kader Danışmanı

6 Kasım 2015 – Yang Ateş KÖPEK

6 Kasım 2015 – Yang Ateş KÖPEK 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Ateş KÖPEK – 6 Kasım 2015

EJDERHA burçlarına ZIT gün
ÖKÜZ, KEÇİ, KÖPEK burçları sağlık sorunları yaşayabilir ve kazaya açık potansiyelleri bulunmaktadır.
TAVŞAN, KAPLAN, AT burçlarına uyum var
Zıt saatler: 07-09.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. KÖPEK (Toprak) üzerinde Ateş. Bu iki element birbirini üreten dengede bulunmaktadır ve uyumludur. Dikkat ettiyseniz, günün elementleri, ayın elementiyle birebir aynı. Bunun sonucu olarak yeni aya geçeceğimiz şu son günlerde kuvvetli bir toprak enerjisinin etkisi altında olacağız.
Bundan en çok EJDERHA ve ÖKÜZ burçları etkilenebilir.
Zıt günlerde çeşitli kazalara açık olabileceğimiz gibi aynı zamanda iletişim problemleri de yaşamamız mümkündür. Ejderha ve Köpek zıtlığı, bu burçların toprak elementi olması sebebiyle yollarda ve toprakla ilgili alanlarda yaşanabilir. Dağlar, açık toprak alanlar ve uzun yollar riskli olabilir. Özellikle Ejderha, Öküz, Keçi burçları etkilenebilir.
Yang Ateş ise gökyüzünden aldığımız etki, samimi, sevgi dolu Yang Ateş, insanların duygularını pozitif yönde etkileyecek.

Yang Su ve Yin Su gününde doğanlar için bugün para günü. Üstelik hem aydan hem de günden Yang Ateş elementi etkili olacak. Eğer Köpek burcu ve toprak elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre evlerin merkezinde hastalıklara sebep olan 2 yıldızı etkili olacak.
İyi yönler Güneybatı ve Doğu yönleri olacak.

Yang Ağaç vücudumuzda ince bağırsak ve omuzu temsil ediyor.

Nişanlanma, evlenme, taşınma, ev temizliği, dikiş dikme, temel atma, evcil hayvan edinme, seyahat etme, yeni işe başlama ve Bebek bekleyenlerin niyet etmeleri için uygun bir gün.
Yeni inşaata başlamak, ev tamiri için uygun bir gün değil. Özellikle mutfak tadilatına bugün başlamak önerilmiyor.

 

 

5 Kasım 2015 – Yin Ağaç HOROZ

5 Kasım 2015 – Yin Ağaç HOROZ 300 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yin Ağaç HOROZ – 5 Kasım 2015

TAVŞAN burçlarına ZIT gün
HOROZ burçları için kişisel endişe, stres ve iletişim problemleri
EJDERHA, ÖKÜZ, YILAN burçlarına uyum var
Zıt saatler: 05-07.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. HOROZ (Metal) üzerinde Ağaç. Bugünün elementleri de tıpkı dün gibi metal ve ağaç zıtlığından etkileniyor. Ancak elementler Yin kalitede olduğu için etkileri de daha yumuşak. Yine de metal ve ağaç ile ilgili kazaların yaşanma potansiyeli bulunmakta. Özellikle Yin metal bıçak gibi kesici aletleri temsil ettiği için küçük ev kazalarına dikkatinizi çekmek isterim.

Evlerimizin Güneydoğu yönünde ay boyunca mevcut olan olumsuz enerji, bugün yine hastalık yıldızının gelmesiyle etkisini arttıracak. Özellikle evdeki yaşlı kadınları etkileyecek bu Yıldız için ay boyunca 6 metal para, ya da su ile önlem almıştık. Bugün bu enerji daha aktif olacak.

Horoz burçları bugün yine bir Horoz günü olması sebebiyle gergin olacaklar. Malum kendi burçları ile bir arada rahat etmiyorlar.

Yang Metal ve Yin Metal gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Horoz burcu ve metal elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre evlerin güneydoğu yönlerindeki olumsuzluk dışında Batı yönü de sorunlu, bu iki yönü bugün daha az kullanmaya çalışın. Tabi mecburiyetler dışında, bu durumda ise metal ve su ile önlemimizi almamız bu enerjiyi zayıflatır. Güneybatı, Kuzey ve Doğu yönü ise bereketli yönler olacak.

Yang Ağaç vücudumuzda karaciğer, boyun ve omurgayı temsil ediyor.

Bugün göz tedavisi, akapunktur tedavisi yaptırmak ve yeni başlangıçlar için uygun bir gün değil.
12 gün kuralına göre kapanış günü. Eksik kalan işlerinizi tamamlamaya çalışmanız tavsiye edilir.

 

 

4 Kasım 2015-Yang Ağaç MAYMUN

4 Kasım 2015-Yang Ağaç MAYMUN 500 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Ağaç MAYMUN – 4 Kasım 2015

KAPLAN burçlarına ZIT gün
YILAN, EJDERHA, FARE burçlarına uyum var
Zıt saatler: 03-05.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. MAYMUN (Metal) üzerinde Ağaç.
5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre metal, ağacı keser. İki element arasında yıkım ilişkisi var. Bu etki gün içerisinde doğal çevrenin tahrip olması veya metal kazalarını tetikleyebileceği gibi, Yang Ağacın, inatçı ve ödün vermez tutumundan dolayı insanların doğru bildikleri ve inandıkları konular hakkında direnç göstereceğini de temsil ediyor.
Maymunlar, YILAN burçları ile yakın dost, Ejderha ve Fare burçları ile su uyumu oluştururlar. Uyum olumlu birşeydir ve kişilerin 4 sütunlarında yukarıda saydığım burçlardan varsa bugün onların açısından uyumlu, huzurlu geçecektir. Özellikle su iyi elementleri ise mutlaka bugün bir araya geldikleri kişilerle uyumlu çalışma, üretme ve sohbet imkanı bulacaklar.

Yang Metal ve Yin Metal gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Maymun Burcu ve Metal elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan Yıldızların dağılımına göre evlerin kuzeybatı yönünde senelik 4, aylık 7 ve günlükte talihsiz olaylara sebep olan 5 yıldızı geliyor. 4 ağaç, 7 ise metal menşeli yıldızdır ve her ikisi de Yin özellik taşıdığı için evdeki kadınları temsil eder. Bu ay genelinde evin içerisinde yaşayan kadınların iyi anlaşamama potansiyelleri vardı, günde 5 geldiği zaman bu potansiyeli arttırıyor. Ya da dünya genelinde olası ağaç-metal kazalarının kuzeybatı yönünde yaşanacağını öngörebiliriz. Maymun bir seyahat yıldızıdır, dolayısı ile bu metal kazalarının seyahat ederken yaşanması olasılığı sebebi ile, At, Kaplan ve Köpek burçlarının Kuzeybatı yönüne doğru seyahat etmeleri önerilmez.

Yang Ağaç vücudumuzda başı temsil ediyor.

Bugün saç kestirmek, açılış, yeni eğitime başlamak, ev satın almak, seyahat etmek, taşınmak, yeni işe başlamak, kuyu açmak, ev ve kişisel temizlik, tadilat ve bebek bekleyenlerin niyet etmeleri için uygun bir gün.
Deniz seyahati ve evlilik için uygun değil.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri Ağaç. 4 sütunlarında ağaç ya da ağacı besleyen su yok, bu sebeple ekstra zayıf olma durumları var. Daha önceki örneklerde olduğu gibi “bir lideri takip eden kişiler” yeteneklerinin üzerine gitmeleri gerekiyor.
4 sütunlarında keçi ve maymun aynı zamanda yardımcı melekleri olduğu için, büyük annelerinden ve eşlerinden çok destek görecekler. Yetenekli, dışa dönük ve rekabete açık kişiler olacaklar, maddiyata önem verebilirler, insan yönetiminde başarılı olacaklar.