Monthly Archives :

Ekim 2015

1 Kasım 2015-Yin Metal YILAN

1 Kasım 2015-Yin Metal YILAN 700 258 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yin Metal YILAN – 1 Kasım 2015

DOMUZ burçlarına ZIT gün
MAYMUN, ÖKÜZ, HOROZ burçlarına uyum var
Zıt saatler: 21-23.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. YILAN (Ateş) üzerinde Metal.
5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre ateş metali eritir. Bu iki element arasında kontrol ya da yıkım ilişkisi var, ateşle metalin birleşiminden su ortaya çıkıyor. Bugün metal ve ateşle ilgili kazalara, metal yangınlarına dikkatlerimiz çekiliyor. En çok metal ve ateş mutfaklarımızda olduğu için özellikle güneydoğu yönünde mutfakları olanların elektrikli aletlerini emniyete almalarını tavsiye ederim.

Günde Yin Metal ve ayda Yang Ateş, bu iki enerji uyumlu çünkü metal soğuk bir element ve ateş ile işlenmesi gerekir. Yang Ateş ve Yin Metal arasındaki uyum ilk görüşte aşk gibi doğal uyumdur. Bugün Yang Ateş gününde doğanlar için iletişim açısından uyumlu bir gün olacak.

Yang Ateş ve Yin Ateş gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Yılan Burcu ve Ateş elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

YILAN 4 seyahat yıldızından birisidir, uzun ve kıvrımlı formundan dolayı daha çok uçak ve tren seyahatlerini temsil eder. Özellikle yılanla zıtlığı olan domuz burçlarının uzun seyahat yapması, tavsiye edilmez.

Yin metal vücudumuzda akciğer ve kalçayı temsil ediyor.

Bugün nişanlanma, evlilik teklifi, yeni iş, taşınma, ev tamiri, yeni inşaat, dikiş nakış, bitki ekimi için uygun bir gün
Seyahat, para harcamak, ödeme yapmak için uygun değil.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin profilleri dün (30 ekim) ile hemen hemen aynı. Kişisel elementleri metal. Yer burçlarının hepsi toprak olduğu ve toprak da metali desteklediği için kuvvetli metaller. Denge için yeteneklerini üzerine gitmeleri gerekiyor. Aksi halde sürekli düşünen, aşırı dindar, maneviyat yönü kuvvetli, içine kapanık olabilirler.
Birikim yıldızları Keçi, tutumlu olacaklar, para biriktirebilecekler. Sosyal olabildikleri takdirde, Erdem yıldızları sayesinde çabuk arkadaş edinebilirler. Profilleri yöneticilik ve organizasyon konularında becerilerinin olacağını gösteriyor.

31 Ekim 2015-Yang Metal EJDERHA

31 Ekim 2015-Yang Metal EJDERHA 700 700 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Metal EJDERHA – 31 Ekim 2015

KÖPEK burçlarına ZIT gün
EJDERHA burçları kişisel eziyet, stres ya da iletişim sorunları yaşayabilir.
HOROZ, FARE, MAYMUN burçlarına uyum var
Zıt saatler: 19-21.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. EJDERHA (toprak) üzerinde Metal. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre toprak metali besler. Bu iki element arasında anne-çocuk ilişkisi bulunmaktadır. Yang Metal, kahramanlık ve adalet duyguları ile ilişkilidir Bugün adalet duygusu önem kazanacak. Toprak metali beslediği için cesur ve yürekli insanlar ön plana çıkacaklar.

Metal Ejderhası çok kuvvetli metal ve toprak enerjisi barındırır. Çin Astrolojisinde bu enerjiye FAI KONG diyoruz. Başarmaya ve kazanmaya odaklanmış olan asla vazgeçmeyen hırslı ve azimli insanlar.

Bugün ayın burcu ile zıt gün. Ejderha ve Köpek Çin astrolojisinde bulunan iki özel burç. Köpek yer kapısı, Ejderha ise gök kapısı olarak kabul ediliyor. Çin Zodyakında karşı karşıya bulunuyorlar. Her ikiside toprak elementi olduğu için aynı anda bir araya geldiklerinde toprak ile ilişkili kazalar oluyor. Trafikte ve açık ve geniş toprak alanlarda risk var. Bugün toprak hareketli olacak.

Yang metal vücudumuzda kolon ve göbek deliğini temsil ediyor.

Yang Ateş ve Yin Ateş gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Ejderha Burcu ve Toprak elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Bugün toprağı rahatsız etmek, kazmak, yıkım yapmak, kuyu açmak, inşaat, ev alımı, önerilmiyor.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri Metal oluyor. Yer burçlarının hepsi toprak elementinde olduğu ve toprak da metali desteklediği için kuvvetli metaller. 4 sütunlarında hem köpek, hem ejderha yan yana olunca ve fai KONG gününde doğdukları için başarıya koşan sporcu profiline çok uyuyorlar. 6. Hisleri kuvvetli olabilir, ya da ön görü yetenekleri iyidir. Hayatlarının içinde mutlaka müsabaka, yarış rekabet olacaktır. Ya da hayatı mücadele yeri gibi de görebilirler.
Kız bebekler özel bir cazibe ile doğacaklar ( kızıl büyü )
Zor partner seçebilir, geç evlilik yapabilirler. Ama yine de kendilerini ilişkilerinde yalnız hissedebilirler.

30 Ekim 2015 – Yin Toprak TAVŞAN

30 Ekim 2015 – Yin Toprak TAVŞAN 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yin Toprak TAVŞAN – 30 Ekim 2015

HOROZ burçlarına ZIT gün
FARE burçları kişisel eziyet, bile bile kabul etmek, endişe ya da iletişim sorunları yaşayabilir.
KÖPEK, KEÇİ, DOMUZ burçlarına uyum var
Zıt saatler: 17-19.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. TAVŞAN (ağaç) üzerinde Toprak. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre ağaç, toprağa saldırır, kontrol etmek ister. Bu iki element arasında çatışma enerjisi vardır. Bugünün enerjileri tıpkı dün gibi (29 Ekim Yang Toprak KAPLAN) Ancak enerjiler Yin kalitesinde olduğu için bugün daha ılıml. Yin ağacın Yin toprakla ilişkisi bana çiçeklerle bezenmiş bir bahçeyi anımsatıyor. Bu etki olumlu yönde çalışıyor.

Tavşanlar Horoz burçları ile zıtlık yaşar. Bu zıtlık kesici aletlerle ve ince kemiklerle, eklemlerimizle ilgili kazalara neden olabilir. Tavşan bir de Fare ile bir tür ceza ilişkisi yaşar. Her ikisi de romantik yıldızdır. Aynı anda bir araya geldiklerinde aralarındaki anlaşmazlık su yüzüne çıkar. Ceza; endişe, korku, olumsuz duygular, kişisel eziyet ve bile bile lades denilen cinsten ilişkiler olarak gerçekleşir. Örneğin tavşan gününde doğan bir kişi fare senesinde, ayında veya gününde eşi/partneri veya iş ortağı ile anlaşmazlık yaşayabilir. Ya da normal zamanda hiçte yapmayacağı bir işi yapmak, üzerine fazla sorumluluk almak gibi kendine bile bile eziyet yaşatabilir. Anlaşmazlık ya da yanlış anlaşılmak da mümkün.

Yin Toprak vücudumuzda karın ve pankreası temsil etmektedir.

YangAğaç ve Yin Ağaç gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Tavşan Burcu ve Ağaç elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre Güneydoğu ve Kuzey yönlerinde olumsuz enerjiler olacak. Bereket yıldızları ise etkileri biraz azalmış şekilde parlayacaklar.

Bugün nişanlanmak, evlenmek, avcılık, mayalama işleri, evcil hayvan edinmek, yeni bir işe yada ortama adapte olmak için uygun bir gün.
Para ödemek, açılış yapmak, kuyu açmak ve imza atmak için uygun bir gün değil.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri Toprak oluyor. Doğum haritalarına göre ayın Burcu Köpek toprak elementi, senenin burcu Keçi de toprak elementi. Bu kadar etkili toprak burçları ile çevresinin sarılmış olmasından dolayı kuvvetli topraklar. Bu da çok çevreleri olacağını gösteriyor. Bu kişiler üreterek ve çalışarak dengede kalabilirler. Karizma yıldızları, toplum içinde kolaylıkla kabul edilmelerini sağlayacak. Sanata ve estetiğe çok yatkın olacaklar. Tıpkı bir önceki gün gibi bugün doğan kişilerde insan yönetiminde iyi, eğitmenlik ya da yöneticilik profiline uygun kişiler olacaklar.

Feng Shui Uzmanınız KEDİLER

Feng Shui Uzmanınız KEDİLER 700 500 tca

Hayvan sevgisi bana ailemden geçti. Çocukluğumdan itibaren evimizde kedisiz bir dönemimiz hemen hemen hiç olmadı. Şimdilerde kedilerin davranışlarını farklı bir gözle izliyorum. Şüphesiz diğer hayvanlar gibi kedilerin de algıları bizden çok daha üstün. Çok önemli bu özellikleri sayesinde yaşadıkları alanlara çok pozitif etkileri var.

 

Chi yaşam enerjisi mekanlarımızda 5 değişik şekilde vücut buluyor. Asıl anlamamız gereken bu enerji tiplerinin hayatımızı nasıl etkilediği. Sizleri sürekli haberdar etmeye çalıştığım bu enerji tipleri – biz çoğunlukla yıldız diyoruz – yaşadığımız evleri inşaa edildiği tarihten itibaren farklı yönlerden sabit olarak ve senelik, aylık hatta gün içerisinde bile değişim göstererek etkilemekte. Tabii ki en çok etkiyi inşa edildiği tarihten alıyor. Senelik ve aylık olarak gelen etkilerle azalıyor, ya da artıyor.

Örneğin “bereket enerjisi” içlerinde en yüksek chi enerjisini barındırıyor. En uygun akışa ve en pozitif etkiye sahip. İçinde yaşadığımız dönemde çabuk ve olumlu anlamda hayatımıza etkilerini yaşayabiliriz. Evimize huzur ve bereketi çeker. Bu enerjiyi en çok harekete geçiren şey ise canlı aktivasyonları. Yani bu yönleri etkin olarak, yaşam alanı olarak kullanacaksınız ve tabi eğer bir evcil hayvanınız varsa çok avantaj sağlıyor.
Yine bereket enerjisinin bir diğer şekli “etkisi artmakta olan bereket enerjisi” bu tip enerji geleceğe yönelik eylemlerimizi geliştirip büyütmemiz konusunda bize destek veriyor ve potansiyel olarak bereket enerjisine doğru yükseliyor.
“Geri giden chi” etkisi geride kalmış, değişen zaman içerisinde olumlu etkileri zayıflamış enerji türü. Bu tür enerji evlerimizde yine de kabul edilebilir ancak çok ağır hareket eder enerji seviyesi düşüktür ve içinde yaşayan kişiler için mücadele kaçınılmazdır.
“Ölü enerji” durgun ya da sönük de diyebileceğimiz bu tip enerjiler pozitif etki yaratmazlar, işlerimizin ilerlemesini, harekete geçebilmemizi zayıflatırlar. Çünkü hiç hareketleri olmadan öylece birikirler.
“Zararlı enerji” bu enerji tipi durgun enerjinin aksine hareket halindedidir ve zararlıdır. Feng Shui çözümlerini bu tür enerjilerin olumsuz etkilerini azaltmak için uygularız.

Sevgili dostlarımız kediler aslında birer Feng Shui uzmanıdır.

 

Kediler evlerimizde sürekli hareket halindedir ve bu şekilde pozitif enerjiyi devamlı aktif tutarlar. Pozitif enerji demek yaşam, canlılık ve hareket demektir. Eğer çalışıyorsanız, gün içinde evinizde yaşayan, oradan oraya hareket ederek evinizdeki yaşam enerjisini aktif halde tutan evcil hayvanlarınızın olması hem eviniz için hem de sizin için çok iyidir.

Kediler olumsuz enerjiyi mıknatıs gibi çeker ve bunu olumlu hale getirirler. Bunun sebebi kedilerin manyetik alanlara son derece duyarlı olmalarıdır. Kedinizin devamlı yattığı yerlere dikkat edin. Muhtemelen oralarda olumsuz enerjiler olabilir. Benim kedim her ay uyumak için farklı bir yer seçiyor kendine ve dikkat edip baktığımda talihsiz olaylara sebep olan zararlı enerji grubundaki 5 yıldızının o ay etkili olduğu yöne denk geldiğini fark ettim.

Bence eğer imkanınız varsa siz de evinize bir kedi evlat edinin. İnanın hiç pişman olmayacaksınız ve hatta o sizin için tahmin edemiyeceğiniz kadar pozitif etkisiyle evinizi koruyacak ve sizin kişisel Feng Shui uzmanınız olarak çalışacak.

Sevgilerimle

29 Ekim 2015 – Yang Toprak KAPLAN

29 Ekim 2015 – Yang Toprak KAPLAN 300 300 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Toprak KAPLAN – 29 Ekim 2015

MAYMUN burçlarına ZIT gün
DOMUZ, AT, KÖPEK burçlarına uyum var
Zıt saatler: 15-17.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. KAPLAN (ağaç) üzerinde Toprak. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre ağaç, toprağa saldırır, kontrol etmek ister. Bu iki element arasında çatışma enerjisi vardır. Dolayısı ile gün içerisinde ağaç ve toprak ile ilişkili olaylar yaşanabilir. Doğal çevrenin tahrip olması, hava kirliliği, toprak kayması, çığ vb olaylar bu tür çatışan ağaç ve toprak enerjisinin etkisi sonucunda gerçekleşebiliyor. Tabi bu zıtlık ne kadar uzun sürerse o kadar risk olabilir.
Toprak Kaplanı kişisi amacında her zaman tutarlı olmalı. Zira bu birleşim kişilerin karşısına engeller çıkarabilir. Ne kadar istikrarlı olurlarsa o kadar amaçlarına ulaşabilirler. Yang toprak insanı ayakları yere sağlam basan, istikrarlı ve güvenilir kişilerdir. Zor karar verirler.

Yang Toprak vücudumuzda mide ve göğüsü temsil etmektedir.
Yang toprak gününde doğan bir kişinin dengelemesi gereken element toprak elementidir. Eğer kuvvetli ise zayıflatarak, zayıf ise destekleyerek kişisel elementimizi dengelemeliyiz. Bugün doğanlar ise kuvvetli toprak elementi grubuna giriyorlar, zira bir toprak ayında ve toprak senesinde doğmuş oluyorlar. Toprak elementi dengeden çıktığında endişeli, bir konuya odaklanamayan, aşırı kilo alan, aşırı yemeğe meyilli olan, duygusal, içine kapanık kişiler olabiliriz. Dengelemek için metal ve su elementi, kış ve sonbahar mevsimi, beyaz, gri ve siyah gibi soğuk renkler, serin hava iyi gelecektir.

YangAğaç ve Yin Ağaç gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Kaplan Burcu ve Ağaç elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre Güneydoğu ve Güney yönlerinde insanları bunaltan enerjiler var. Doğu yönü bereketli.

Bugün bir zararınızı telafi etmeye çalışın. Temkinli olun.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri Toprak. Bu elementin özelliklerini yazımın başında belirttim.
Ayrıca doğumdan gelen bazı kaliteleri var. Örneğin sene burçları Keçi yardımcı insan görevi görecek. Bu da büyük annelerinden çok destek göreceklerini ve hayatları boyunca yardım eden insanların karşılarına çıkacağı anlamını taşıyor. Ayrıca Ekim ayı boyunca doğanların haritasında etkili olan karizma yıldızları, toplum içinde kolaylıkla kabul edilmelerini sağlayacak. Sanata ve estetiğe çok yatkın olmalarının yanı sıra kendilerini aile içinde içten içe yalnız hissedebilirler ve yeterince anlaşılmadıklarını düşünebilirler. Sanat yıldızı kişilerin hayatına biraz yalnızlık hissi de katar.

Yine de bu kişiler insan yönetiminde iyi, eğitmenlik ya da yöneticilik profiline uygun kişiler olacaklar.

27 Ekim 2015 – Yang Ateş FARE

27 Ekim 2015 – Yang Ateş FARE 500 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Ateş FARE – 27 Ekim 2015

AT burçlarına ZIT gün
TAVŞAN burçlarının stres ve endişe yaşamaları ve kendi kendilerine eziyet etmeleri mümkün.
ÖKÜZ, MAYMUN, EJDERHA burçlarına uyum var
Zıt saatler: 11-13.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. FARE (su) üzerinde Ateş. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre su, ateşi söndürür. Bu iki element arasında çatışma vardır. Bu durum, Batı Astrolojisinde Ayla Güneş’in zıtlığına benzetilebilir. Birbirine zıt iki enerji aynı anda bir araya geldiği zaman değişim yaşanır. Söz konusu iki element Ateş ve su olduğu için Bu elementlerin etkili olduğu kazalar ve talihsiz olaylarıda göz ardı etmemek gerekir.

Yang Ateş bir güneş gibi çevresini hep aydınlık vermeye çalışır. Sıcakkanlı ve sevecendir. Ateş Fareleri paraya önem veren ve hırslı kişiliklerinin zararını yine kendilerinde görürler ve erdemli olmanın bazen para kazanmaktan daha önemli olduğunu öğrenmeleri gerekir.
Yang Ateş vücudumuzda omuz ve bağırsakları temsil eder. Bu ay çevremde çok fazla omuz ağrısından şikayet edene rastladım belki algıda seçici olduğum için daha çok karşıma çıkmış da olabilir. Ayın enerjisi de Yang Ateş olduğu için omuz ağrısı çekenler çoğaltabilir.

Yang Su ve Yin Su gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Fare Burcu ve Su elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre Güneydoğu ve Batı yönlerinde insanları bunaltan enerjiler var. Güneybatı ve Kuzey ve Doğu yönleri bereketli.

Almanağa göre bugün nişanlanmak, evlenmek, açılış yapmak, bebek bekleyenler için niyet etmek, imza atmak, seyahat etmek, yeni işe başlamak, kazı yapmak, rapor hazırlamak için uygun gün.
Deniz yolculuğu, balık tutmak ve taşınmak için uygun değil.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri Ateş. Çok sıcak kanlı, sevgi dolu, içleri dışlarında Yang Ateş insanları duygularını biriktirmez, kinci değildir. Bir GÜNEŞE benzerler. Ancak Ateş elementi mevsimden çok destek almadığı için zayıf. Destek için ağaç enerjisi ve kendi elementleri olan Ateş enerjisi gerekir. Bu da sıcak ve ılık havalar, ilkbahar, yaz mevsimleri, kırmızı, pembe, mavi, yeşil, turkuaz renklerini temsil ediyor.
Çevreleri tarafından kolay kabul gören, karizmatik ve yardım edenleri açısından şanslı olacaklar.

26 Ekim 2015 – Yin Ağaç DOMUZ

26 Ekim 2015 – Yin Ağaç DOMUZ 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yin Ağaç DOMUZ – 26 Ekim 2015

YILAN burçlarına ZIT gün
DOMUZ burçları için kişisel endişe, stres ve iletişim problemleri
KAPLAN, KEÇİ, TAVŞAN burçlarına uyum var
Zıt saatler: 09-11.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. DOMUZ (su) üzerinde AĞAÇ. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre su, ağacı besler. Bu iki element arasında birbirini besleyen, destekleyen ilişki vardır. Yin ağaç, uyumlu, esnek, uzlaşan özelliği ile i bugün davranışlarımızı etkiliyecek. Elementler arasında uyum var.
Ağaç Domuzu seyahat etmeyi sever ve hatta çok iyi bir seyahat partneri olur. Domuz, bir seyahat yıldızıdır, senenin burcu Keçi ve Tavşanla ağaç uyumu oluşturur ve bu burcun sahipleri ile uyumu yakalar. Örneğin 4 sütununda Tavşan, Keçi olanlar için bugünün enerjisi uyumu oluşturuyor.

Yang Metal ve Yin Metal gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Domuz Burcu ve Su elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre 5 yıldızı Kuzeybatıda ve en bereketli yön ise Güney olacak.

Almanağa göre bugün önemli etkinlikleri desteklemiyor.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri ağaç.
Yin ağaç insanları esnek, narin, el işlerine becerisi olan, ortama kolay uyum sağlayabilen mütevazı kişiler.
Ağaç enerjisi günden destek alacak, ancak mevsimden (aydan) destek almıyor. Dolayısı ile kuvvetli değil. Bugün doğan bebeklerin kendi elementi ağaç ve besleyen elementi su ile desteklenmeleri gerekiyor. Su ve ağaç; Kış ve ilkbahar mevsimlerini , siyah, yeşil ve mavi tonlarını, soğuk ve serin ortamları temsil ediyor. Eğitim, prensipler ve düşünceler, doğru düşünebilmek, ya da düşünerek hareket etmek gerekiyor. Dışa dönük ve arkadaş yönetiminde iyi olan bu kişiler için sosyal olmak da önemli.

25 Ekim 2015 – Yang Ağaç KÖPEK

25 Ekim 2015 – Yang Ağaç KÖPEK 700 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Ağaç KÖPEK – 25 Ekim 2015

EJDERHA burçlarına ZIT gün
KEÇİ, ÖKÜZ, KÖPEK burçları kuvvetli toprak enerjisinden etkilenebilir.
KÖPEK, AT, KAPLAN burçlarına uyum var
Zıt saatler: 07-09.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. KÖPEK (toprak) üzerinde AĞAÇ. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre ağaç toprağı kontrol eder. Aralarında çatışma enerjisi vardır. Ağaçlar ne kadar çok ise toprak o kadar azalır. Bu da günün enerjisini etkileyecektir. Ağaç Köpekleri yaratıcı zekasını tam olarak kullanmaz, her daim uyanık, doğuştan koruyucudurlar. Fiziksel güç göstermenin yanı sıra biraz da kişisel gelişime zaman ayırmaları gerekir.
Yang Ağacın inatçı, prensip sahibi ve kolay kolay değişmeyen, esnek olmayan bir doğası vardır. Doğru bildiğinden var geçmez, direnir. Bugün insanlar inatçı ve fikirleri için direnen bir yapı sergileyebilirler. Yang Ağaç genç insanları da temsil ediyor. Meydanlar, açık alanlarda, potansiyel olarak çatışma enerjisi olacak, merkezde bulunan 5 yıldızı ise coğrafi olarak merkezi ya da “orta” bölgelerde talihsiz olaylara işaret ediyor.
Ekim ayının genelini etkileyen toprak cezası, ÖKÜZ, KEÇİ ve KÖPEK senesinde, ayında, gününde ve hatta saatinde doğanların haritaları ile etkileşime giriyor. Bu kişiler günü sakin geçirmeli, zor sporlar, hızlı araba kullanmak gibi riskli seçimler kötü sonuçlar getirebilir.
Kişisel haritanızda hangi burçların olduğunu buradan öğrenebilirsiniz.

Yang Metal ve Yin Metal gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Köpek Burcu ve Ağaç elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre merkezde 5 yıldızı var. Toplumsal olayları daha çok merkezdeki enerji etkilediği için açık alanlar, dağlık bölgeler ve merkezi yerlerde potansiyel olarak olumsuz bir enerji var. Kuzeydoğu ve Güney yönlerinde güzel enerjiler olacak.

Almanağa göre bugün önemli etkinlikleri desteklemiyor.
Dikkatli ve temkinli olmak iyi.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebeklerin kişisel elementleri ağaç, ancak günün elementinden başka ayın ve senenin elementleri ağacı yoran, zayıflatan toprak ve ateşle çevrilmiş. Bu kişiler yetenekli ama hırslı, rekabete açık olacaklar. Hırslarına yenik düşmeleri, prensiplerinden uzaklaşmaları kendilerine zarar verebilir. Dengede tutmak için çevresinin sesine de kulak vermeleri, hatta sosyal çevrelerini güçlü tutmaları gerekecektir. Fikir almak çoğu zaman insanları yanlış işlerden koruyabilir.

24 Ekim 2015 – Yin Su HOROZ

24 Ekim 2015 – Yin Su HOROZ 500 500 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yin Su HOROZ – 24 Ekim 2015

TAVŞAN burçlarına ZIT gün
HOROZ burçlarına kişisel ceza, endişe ve iletişim problemleri
EJDERHA, YILAN, ÖKÜZ burçlarına uyum var
Zıt saatler: 05-07.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. HOROZ (metal) üzerinde Su. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre metal suyu besler. Aralarında anne-çocuk ilişkisi vardır. Dolayısıyla bugün de tıpkı dün gibi, su elementi daha kuvvetli. Dünden tek farkı elementlerin kuvveti Yang enerjiden Yin enerjiye döndü. Yin su, daha sakindir, bir çiğ damlasına benzer. Mütevazı, kavga sevmez ve barışçıldır. İnceden inceye nüfus eder.

Yin Su Horozun maneviyatı ve sezgileri kuvvetlidir. Su iletişim demek olduğu için bugün hayatımızda insan ilişkileri ve haberleşme öne çıkacak.Horoz burçları kendi burçları etkili olduğunda rahat etmezler. Endişe, gerginlik, ve yakın çevresi ile iletişim sorunları yaşayabilirler.

Yang Toprak ve Yin Toprak gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Horoz Burcu ve Su elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre Güneydoğu, ve Kuzey yönlerinde rahatsız edici enerjiler olacak. Kuzeydoğu, Batı ve Güneybatı yönlerinde çok güzel enerjiler olacak.

Almanağa göre bugün önemli etkinlikleri desteklemiyor.
Bağış yapmak, ödül vermek, seyahat etmek, dikiş nakış işleri için uygun,
Kazı yapmak için uygun değil.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebekler mevsimden destek alamadıkları için zayıf su elementi olarak doğacaklar. Dünkü (23 Ekim) yazımda zayıf elementin güçlenmesi için eğitim ve kaynak desteğine ihtiyacı olduğunu, kurallar ve otoriteyi temsil eden güç elementlerinin (toprak) kullanılabilir olması için eğitim desteğinin gerekli olduğunu yazmıştım. Bugün de element dengeleri çok değişmediği için aynı şey geçerli.
Favori renkleri; siyah, beyaz, gri
Favori mevsimleri kış, sonbahar

 

 

23 Ekim 2015 – Yang Su MAYMUN

23 Ekim 2015 – Yang Su MAYMUN 500 300 tca

SENE Yin Ağaç KEÇİ
AY Yang Ateş KÖPEK
GÜN Yang Su MAYMUN – 23 Ekim 2015

KAPLAN burçlarına ZIT gün
YILAN, EJDERHA, FARE burçlarına uyum var
Zıt saatler: 03-05.00 arası

Bugün Çin Takviminde iki element ile tanımlanıyor. MAYMUN (metal) üzerinde Su. 5 elementin birbirlerini üretim ilişkisine göre metal suyu besler. Aralarında anne-çocuk ilişkisi vardır. Dolayısıyla bugün su elementi daha kuvvetli. Kuvvetli yağmurları tetikleyebilir. Göksel enerjilerden Yang su ile Yang Ateş birbiriyle zıt.

Su Maymunları, kibar ve samimi, söz cambazı, hayatı keyifle yaşayan insanlar. Bazen bütçelerinin üstüne çıkmak pahasına lüks yaşayabilirler.

Yang Toprak ve Yin Toprak gününde doğanlar için bugün para günü. Eğer Maymun Burcu ve Su elementi iyi elementinizse finansal kazanç yaşayabilirsiniz.

Uçan yıldızların dağılımına göre Batı ve Kuzeybatı yönlerinde çok güzel enerjiler olacak.

Almanağa göre bugün açılış günü.
Ev tamiri, yeni inşaat, ev satın almak, yeni eğitim, açılış, seyahat, para toplamak, yeni işe başlamak, taşınmak, saç kestirmek, dikiş nakış işleri için uygun gün.

Deniz yolculukları, evlilik ve imza atmak için uygun değil.

BUGÜN DOĞAN BEBEKLER

Bugün doğan bebekler mevsimden destek alamadıkları için zayıf su elementi olarak doğacaklar. Zayıf su için kaynak çok önemlidir, kaynak (eğitim, anne, ev, bakım, destek) olmazsa 4 sütunlu kader haritalarında görünen güç elementleri çok kuvvetli olduğundan, bu güç onlara zarar verebilir. Özgüven eksikliği olan , içe kapanık kişiler olabilirler. Eğitim ise bu güce referans olur ve kişinin aşırı güçlü yapısını zayıflatır. Kaynak olmazsa otorite sorunları ve hukuksal sorunlar yaşayabilirler. Bugün doğan bebekler ayrıca ticarete yetenekleri olan, sanata ve estetiğe düşkün olacaklar.