Monthly Archives :

Ağustos 2015

FENG SHUI NEDİR, NE DEĞİLDİR?

FENG SHUI NEDİR, NE DEĞİLDİR? 700 500 tca

Merhabalar,

Feng Shui son senelerde ülkemizde yaygın olarak ilgi görmeye başladı. Pek çoğumuz Feng Shui nedir? Ne işe yarar sorularını araştırıyoruz. Çoğunlukla Feng Shui nin eşya yerleştirme ile ilgisi olduğunu düşünüyoruz.

Bir ev almaya/kiralamaya kalktığımızda bazı konulara dikkat ederiz. Merkezi bir yerde mi?, Manzarası nasıl? Ulaşımı nasıl? Kaç odası var? Vb

Peki, bu evin nasıl enerjilerden etkilendiğini hiç düşünüyor muyuz? Evimizdeki eşyalarımız, odalarımız, dekorasyonumuz değişmezken neden bazı seneler daha zor geçer de bazı seneler çok güzel olaylar yaşarız? Feng Shui nin bize doğru ev seçimi konusunda yardımcı olabileceğini biliyor muyuz?

Sevgili Hocam Grand Master Raymond Lo’nun Amerika’ temsilcisi Jen Stone tarafından kaleme alınmış Feng Shui nedir, ne değildir konusu üzerinde yazdığı makaleyi okumanızı tavsiye ederim.

 

FENG SHUİ NE DEĞİLDİR

  1. Din ya da batıl inanç değildir

Din, bir insanın inandığı ya da tapındığı doğaüstü bir sistemdir. Batıl inançlar, dinlerden ya da kültürden çıkan folklorlar ve efsanelerdir.

  1. Tek seferlik bir proje değildir

Çünkü hayattaki her şey sürekli bir değişim halindedir. Feng Shui uygulayıp unutacağınız geçici bir çözüm değildir. Çevrenizdeki enerji döngüsü değişince, başarılarınız, ilişkileriniz, sağlığınız ve iş dinamiğiniz gibi insanlar da değişir. Bu nedenle şu anki ve gelecekteki çabalarınızla çevrenizin uyuşması için Feng Shui ye dönmelisiniz.

  1. İç dekorasyon değildir

Feng shui nin başarısı en güzel mobilyayı seçmesi değildir. Gördüğünüz ve etrafınızı saran şeylerin psikolojiniz üzerinde etkisi vardır. Ancak iç dekorasyonun estetiği Feng Shui nin amacının sadece yarısıdır. Evin içinde akan görünmez hayat gücü (chi) daha önemlidir. Bu nedenle Feng Shui evin içindeki fiziksel objelerden önce, çevreyi, zamanı ve insanları inceler.

  1. Ürün tabanlı bir sistem değildir

Feng Shui kesinlikle muskalar, semboller, kristaller, değerli taşlarla, tılsımlarla ilgisi yoktur. Bunlar batı konseptinin bir parçasıdır. Çin’in değil. Negatif enerjiyi bozmak için kullanılan Feng Shui objeleri ihtiyatlıdır ve sezdirmeden bir eve dahil edilebilir.

  1. Alan temizleme ve ev düzenleme için değildir

Alan temizleme orda oturanları uğursuzluktan korumak amacıyla yapılan dini ya da ruhani ritüellerdir. Alan temizleme ve Feng Shui nin ortak noktası ‘enerji’ olmasına karşın ikisi farklı şeylerdir. Alan temizlemenin kendi tarihi ve gelenekleri vardır ancak orijin olarak Çin’den gelmez. O zaman iki disipline de birbirinden bağımsız şekilde değer verelim. Bir kere öğretmenim büyük usta Raymond Lo,’ çoraplarımızı yerden kaldırmak için feng shui ye ihtiyacımız yok’ demişti.

 

FENG SHUI NEDİR

  1. Çok eskiden kalma bir Çin öğretisidir

Feng shui yin/yang ve 5 element esaslıdır. Yin ve Yang evrendeki her şeyi tanımlayan ve yöneten Tao felsefesinde yer alır. 5 element, yin/yang çalışmalarını kolaylaştırmak için organize edilmiş bir öğretidir. Temel nitelikleri ve etkileşimleri sizin, iç organlarınızın çalışmasından çevrenizin üzerinizdeki etkilerine kadar, fiilen evrenin içinde gerçekleştiğini anlamanıza yardımcı olmaktır.

  1. İçsel ve zahiri bütünlüğü inceler

Feng shui ‘makro’ çalışmadır çünkü iç ve dış dünya arasındaki gerçek bağlantıyı inceler. Evinizin kaderi direk olarak çevresinden yani arsanın eğiminden, etrafındaki suyun ve dağın formundan, çevresinde onu koruyan yapılardan etkilenir. Bu nedenle evinizi nereye inşa edeceğiniz ya da nereden satın alacağınız, chi nin hayatınızı nasıl etkileyeceğinde önemli rol oynar.

  1. Zamanı mekân kadar göz önünde bulundurur

Zaman chi nin nasıl davranacağını hayatınızı nasıl etkileyeceğini belirleyen bir değişkendir. Feng Shui Analizi yapan kişi evinizin yönünü tespit etmek zorundadır çünkü chi nin nasıl davranacağını ve gelecek ölçümlerin referans noktalarını etkiler. Feng shui aynı zamanda; zaman faktörünü Feng Shui takvimiyle hesaplar, Feng Shui pusulasıyla yön ölçümleri alır.

  1. Anahtar odaların doğru pozisyonlarını ve konumlarını belirler

Feng Shui sadece chi nin nerde ve nasıl etkileyeceğini anlamanızı sağlamaz, aynı zamanda hayatınızın hangi açıdan etkileneceğine dair nokta atışı yapar. Bu nedenle yatak odası, mutfak, salon, giriş kapısı gibi anahtar odaların hayatınızı pozitif yönden desteklemesi amacıyla konumlandırılmasına yarar.

  1. İnsanı göz önünde bulundurur

Feng Shui bireysel değişiklikleri takdir eder ve herkesin çevresindeki chi niteliklerine farklı tepki vereceğini tanır. Yani aynı alan farklı insanlar için farklı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle doğum tarihinizi ve diğer kişisel bilgilerinizi aile üyeleriyle dinamiklerinizi incelemek ve evinizde Feng Shui nin taleplerini nasıl ve nerde tetkik edeceğinizi yönetmekte kullanabilirsiniz.

 

Jen Stone

Uluslararası Feng Shui & Kader (Çin Astrolojisi) Danışmanı

Grand Master Raymond Lo Okulu USA Temsilcisi

2015 SENESİ UÇAN YILDIZLARI

2015 SENESİ UÇAN YILDIZLARI 700 500 tca

2015 SENESİ UÇAN YILDIZLARI

Çin takvimine göre 4 Şubat tarihinden itibaren Yin Ağaç KEÇİ senesine giriyoruz ve Feng Shui Enerjileri değişiyor. Uçan Yıldızlar ismini verdiğimiz 5 adet farklı kalitede enerji tipi ateş-toprak-metal-su ve ağaç, ev ve ofislerimizde farklı yönlerden etkileyecek.

Feng Shui etrafımızı saran enerjilerin insan hayatını nasıl etkilediğini araştırır ve çözümler sunar. Böylelikle insanın daha iyi şartlarda, uyum ve bereket içinde yaşamasını amaçlar.

Feng Shui öğretisine göre yaşadığımız yerlerde gözle görebildiğimiz ve gözle göremediğimiz ama bizi etkileyen enerjiler bulunmaktadır. Penceremizden dışarı baktığımızda görüş alanımıza giren binalar, yollar, ağaçlar, su oluşumları gözümüzle gördüğümüz gruba girerler. Bu oluşumların, yaşam alanlarımızı olumlu/olumsuz olarak etkileri vardır. Bu etkiler için çözüm üretiriz. Bu çözümleri Form Okulu esaslarına göre yaparız. Örneğin evimizin kapısına direk yönelmiş yol varsa, olumsuz enerjiyi zayıflatmak için kapımızı kırmızı renkte yaptırabiliriz, ya da kapının önünde kırmızı renkli objeler bulundurabiliriz.

Gözle görülmeyen enerjiler grubuna ise UÇAN YILDIZLAR girmektedir. Feng Shui Uçan Yıldızlar öğretisinde mekânlarımız merkezi dâhil 9 farklı yönde, 5 değişik tipte enerjiden etkilenir. Bu enerji tiplerinim her biri bir sayı ile ifade edilir ve temsil ettikleri özellikleri vardır.

Örneğin 6 Yıldızı elementlerden metali, ev halkından baba/patron/ yöneticiyi, organlardan akciğer ve baş bölgesini, hukuksal sorunları temsil eder.

1’den 9’a kadar olan bu enerjilerin ne anlama geldikleri aşağıda belirtilmiştir.

1-Akademik başarı, sosyal durumumuz, ünlenme, akıl, zeka, seyahat etme

2-Hastalık, düşük yapma, mide&hazım problemleri, emlak/gayrimenkul problemleri

3-Tartışma, aşırı sinir, öfkeli olmak

4-Seks skandalları, zina, eğitim ve sanat

5-Talihsiz olaylar, kazalar

6- Hukuksal problemler, otorite sorunları, migren ve baş ağrısı

7- Skandallar, dedikodu, uyumsuzluk, iş, çalışma, hırsızlık, rekabet

8- Gelirin artması ( standart işle kazanılan ) , insan ilişkilerinde uyum

9- Finansal kazanç ( ani şekilde-beklenmeyen ), popülerlik, güzellik, evlilik ve kutlamalar

 

 

Yaşadığımız mekânlarda her yön ( konum ) bir grup uçan yıldızın etkisi altındadır. Bunlar;

  1. Kalıcı uçan yıldızlar (Mekânın Natal Haritası-Binanın kuruluşu ve ilk yerleşim tarihleri ile etkinlikleri ortaya çıkan yıldızlardır. Bu yıldızlar binanın ön cephesinin pusula ölçümleri yapıldıktan sonra hesaplanır. Kalıcı olarak o yönü (konumu ) etkiler.
  2. Senelik uçan yıldızlar-Etkileri değişik 9 adet uçan yıldız bir sene boyunca mekânlarımızın farklı yönlerinden yükselir. Bu döngü 9 sene devam eder. 9 sene sonunda yine aynı yıldız aynı yönde etkili olacaktır.
  3. Aylık uçan yıldızlar-Her yönde etkisi farklı bir uçan yıldız bir ay boyunca etkili olur. Bu döngü 9 ay devam eder. 9 ay sonunda yine aynı yıldız aynı yönde etkili olacaktır.
  4. Günlük ve saatlik uçan yıldızlar yine bir gün ya da 2 saat boyunca mekânlarımızın bir yönünü etkiler. Feng Shui Analizi yapılmadan yaşadığınız mekânın Natal (Doğum) Haritasını bilemezsiniz. Bu sebeple sürekli ve kalıcı olarak yatak odanızda, kapı girişinizde ya da salonunuzda, ortak kullanım alanlarınızda hangi yıldızların etkili olduğunu bilemezsiniz. Ama içinde bulunduğunuz sene ve ay etkili olan uçan yıldızların farkında olursanız, olumsuzluk varsa riskinizi yarıya indirebilir, ya da olumlu enerjileri arttırabilirsiniz. Bu sebeple senelik ve aylık uçan yıldızları birlikte değerlendirerek evinizde Feng Shui uygulaması yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Unutmayın, mekânlarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle hayatınızda büyük değişimler yaşayabilirsiniz.

Aylık enerji haritalarını mail olarak almak isterseniz, mail grubuna üye olarak mail adresinizi bize bırakabilirsiniz.

UÇAN YILDIZ ÇÖZÜMLERİ

 

Uçan Yıldızların çözümleri ve aktivasyonları 5 elementin birini üretim ve tüketim prensiplerine göre yapılmaktadır. Uçan Yıldızlar Büyükayı Takım Yıldızından aldığımız, 1 den 9 a kadar farklı enerjilere sahip olan 9 ayrı enerjidir ve her enerji tipi bir sayı ve bir elementle ilişkilidir. Buna göre;

  1. Su
  2. Toprak
  3. Ağaç
  4. Ağaç
  5. Toprak
  6. Metal
  7. Metal
  8. Toprak
  9. Ateş

Elementlerini temsil eder.

HASTALIKLARA VE SAĞLIK SORUNLARINA SEBEP OLAN 2 YILDIZI 2015’DE GÜNEYDOĞU’DA

Hastalıklara ve bazı sağlık sorunlara sebep olan 2 yıldızını zayıflatmanın birkaç yolu var. Ana fikir bu yönde daha fazla metal ve su elementi kullanmak, mümkün olduğu kadar bu yönü yaşam alanı olarak kullanmamak ve sakin bırakmaktır.

2015 senesi boyunca ve 2016 Ocak ayı sonuna kadar mekânlarımızın Güneydoğu yönü bu olumsuz yıldızdan etkilenecek.

  • Klasik yöntem 6 adet birbirine bağlı metal para asmaktır. Satın almak için tıklayınız
  • Uçan Yıldız 2 nin bulunduğu yöne metal ve su elementlerini dekoratif olarak kullanabilirsiniz. Her türlü metal, bronz, altın, gümüş ve metalik obje, yuvarlak formada obje kullanabilirsiniz. Metalin rengi beyaz/gri, suyun rengi siyahtır. Bu yönde metal ve su elementlerini renk olarak da kullanabilirsiniz. ( örn siyah ya da beyaz yastık, örtü, minder, perde olabilir. )
  • Su ve tuz bir arada bu enerjiyi zayıflatır. Cam bir kâse ya da geniş ağızlı bir su bardağına 1/3 oranında kaya tuzu ve üzerine 6 adet metal para koyunuz. En sonunda da kâseyi suyla doldurunuz. Bu kaseyi 2 yıldızının bulunduğu odaya koyabilirsiniz. ( Tuzun kabarması söz konusu olduğu için kâsenin altına bir tabak da bulundurmanızı öneririm) suyun 15-20 günde bir yenilenmesi gerekiyor.                               Satın almak için tıklayınız.
  • Bu yönde çok fazla kırmızı renk kullanmayın, varsa bir sene boyunca eşyanızın ya da objenizin yerini değiştirin.
  • Bu yönün mümkün oldukça sessiz ve sakin kalmasını sağlamaya çalışın, çok fazla hareket bu enerjiyi aktive ediyor.

 

TALİHSİZ OLAYLARA VE KAZALARA SEBEP OLABİLEN 5 YILDIZI 2015’DE BATI’DA

5 Sarı yıldızı oldukça tehlikeli olarak bilinir ve dikkate alınması gerekir. Bu yıldızın geldiği odada fazla vakit geçirilmemesi önerilir. 2015 de 5 yıldızı mekânların Batı yönünde yer alacak. Evinizin giriş kapısı, sürekli kullandığınız bir oda, çalışma odanız ya da yatak odanız Batı yönünde ise bu negatif enerjiyi zayıflatmak için önlem almanız gerekir. Aksi halde olumsuzluklar yaşayabilirsiniz.

5 Yıldızını zayıflatmak için; 2 yıldızı için uyguladığımız yöntemler geçerlidir.

  • 5 yıldızı toprak enerjisi taşır ve metal sesi ile zayıflar. Rüzgâr çanı asarak bu enerjiyi zayıflatabilirsiniz. ( Bu yöntem geleneksel olarak uygulanan yöntemdir. ) Satın almak tıklayın.
  • Su ve tuz bir arada bu enerjiyi zayıflatır. Cam bir kâseye kaya tuzu ve metal para koyunuz. En sonunda da kâseyi suyla doldurunuz. Bu kaseyi 5 yıldızının bulunduğu odaya koyabilirsiniz. ( Tuzun kabarması söz konusu olduğu için kâsenin altına bir tabak da bulundurmanızı öneririm) Kase içindeki suyun 15-20 günde bir yenilenmesi gerekiyor. Satın almak için tıklayın.
  • Bu yönde kırmızı renkten kaçının.
  • Bu yönü çok aktif olarak kullanmamaya dikkat edin, sessiz bırakın.
  • Bu yönde inşaat, duvar delme, tadilat yapmayın.
  • Dışarıdan binanıza gelen keskin açılar, mekânınızda bulunan keskin şekilli objeler ateş elementini aktifleştirir. Bu yönlere doğru metal rüzgâr çanı asın. 
3 YILDIZI 2015’DE MERKEZDE TARTIŞMAYI NASIL AZALTA BİLİRİM?

2015 KEÇİ senesinde merkeze 3 yıldızı gelmektedir. Bu yıldız mekânlarda tartışma, huzursuzluk ve hırsızlığı arttırabilir. 3 yıldızı ağaç menşelidir. Zararlarını azaltmak için ateş ve toprak elementlerini kullanmamız gerekir.

  • Bu yönde kırmızı karton, dekoratif obje, halı, yastık, perde vb kullanılabileceği gibi periyodik olarak yakmak suretiyle mum da kullanabilirsiniz.
  • Bu yönde daha fazla topak elementi kullanılması gerekir. Kristal, doğal taşlar, toprak/seramik saksılar, dekoratif objeler, toprak tonları, bej, taba, vizon vb renkleri kullanarak tartışma enerjisini azaltabiliriz.
7 YILDIZI 2015’DE GÜNEY YÖNÜNDE DEDİKODU VE SKANDALLARI NASIL ÖNLERİM?
  • 7 Yıldızı metal menşelidir. Bir mekânda eğer 7 yıldızı etkili ise o mekânda yaşayan kişilerin haklarının yenilmesi, dedikodu, haksızlığa uğramak, çalışmasının karşılığını alamaması, dışarıdan alacağı batık paraların olması ve skandallara uğramasına sebep olur. Zayıflatmak için su ve ağaç elementi kullanılır.
  • Cam vazo içerisine ( ya da yeşil-mavi renkte vazo olabilir. ) 3 dal bambu koyularak bu enerji azaltılabilir.
  • Küçük saksı bitkileri, özellikle yeşil yapraklı olanları kullanabilirsiniz
  • Bu bölgeye durgun su ( kâse içerisinde ya da kapağını açarak şişe içerisinde su ) koyarak suyun metal enerjisiyle birleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sirke ağaç elementidir. Durgun suyun içerisine birkaç damla sirke de atabilirsiniz.
  • Ahşap malzemeler, mobilyalar, yeşil, turkuaz, mavi renkleri dekoratif olarak kullanabilirsiniz.
  • Bu yönde kırmızıdan ve ateşten uzak durmanız gerekiyor. Eğer mutfağınıza denk geliyorsa mutfağınızda ahşap ürünler, yeşil ve mavi renkte mutfak eşyaları, dekoratif objeler kullanabiliriz.
BEREKET YILDIZI 8 2015’DE KUZEY YÖNÜNDE. BEREKET ENERJİSİNİ NASIL AKTİF HALE GETİRİRİM?

 

İçinde bulunduğumuz 8. Dönemde bereket yıldızı olarak kabul edilen 8 yıldızı, 2015 senesinde mekânlarımızın Kuzey yönünden parlayacak.

Yapılması gereken, evinizin/iş yerinizin KUZEY odasını tespit etmektir. Evler için kuzey yönde yatak odası varsa böyle bir odada uyumak ev içerisinde insan uyumuna destek verir.

Evinizin/işyerinizin Kuzey yönü giriş kapısı, salon, oturma odası, çalışma odası gibi ortak kullanım alanına geliyorsa bu durum size finansal başarı, çok güzel kazanımlar getirir, bereketinizi arttırır.

Bereket yıldızı 8’i aktif hale getirmek için öncelikle Kuzey odasını daha fazla kullanmanız gerekiyor. İnsan enerjisi en kuvvetli aktivasyon kaynağıdır. Onun haricinde saat, su fıskiyesi, TV, fan, klima gibi hareketli objeler, kırmızı, mor renkte objeler ve doğal taşlar kullanabilirsiniz. Örneğin Kuzeyde bir pencere varsa önüne sarkıtılan bir kristal top pozitif enerjinin evlerinize yayılmasını sağlar.

BEREKET YILDIZI 9 2015’DE GÜNEYBATI YÖNÜNDE

9 Yıldızı aniden ortaya çıkan bolluk, bereket ve aile içerisinde mutlu olayları, kutlamaları destekler.

9 yıldızını güçlendirmek için ağaç, ateş ve su enerjisinden aktif olarak yararlanabiliriz. Genel fikir 8 yıldızı için uyguladığımız hareketli objeleri Güneybatı yönünde kullanmaktır. Bitki, ışık kaynağı, mum, su fıskiyesi, kırmızı renkte dekoratif objeler ile bu olumlu enerjiyi aktif hale getirebiliriz. Ayrıca bu odada oturmak, yemek, çalışmak, uyumak, yani insan enerjisi iyidir.

KARİYER YILDIZI 1 2015’DE DOĞU YÖNÜNDE

1 yıldızı akademik başarı ve kariyer de başarı şansını arttırır. Kişinin Sosyal yönüne destek verir. Rekabete karşı başarı sağlama, yeteneğini iyi kullanma becerisini destekler.

1 yıldızını su ve metal ve toprak enerjisiyle daha da kuvvetli hale getirebiliriz.

Her türlü metalik, bronz, gümüş, altın obje, beyaz ve siyah renkte obje, dekorasyonda kullanabilirsiniz.

Doğu yönüne metal rüzgâr çanı asabilirsiniz.

Su fıskiyesi kullanabilirsiniz.

Kristal top ve doğal taşlar kullanabilirsiniz.

 

Sağlık, bolluk ve mutluluk dileklerimle

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin Astrolojisi danışmanı

Ağustos-MAYMUN-Ayı Haberleri

Ağustos-MAYMUN-Ayı Haberleri 500 500 tca

Temmuz ayı kadar olmasa da maymun yang metal özelliğinden dolayı Ağustos ayı potansiyel olarak silahlı çatışmalara müsait olacak.

Maymun burcuyla birlikte sonbahar mevsimi de başlamış oluyor. Maymun, 5 elementten metali, mevsimlerden sonbaharı, duygulardan hüznü, renklerden beyazı ve gezegenlerden Venüs’ ü temsil eder. Geleneksel Çin İnanışlarına göre bu dönem hasata hazırlık dönemidir, 8 Ağustos-23 Ağustos arasında gök gürültüsü, yağmur, kuvvetli rüzgâr ekinlere zarar vereceği için iyi kabul edilmez. Anneler bu dönemde çocuklarına kırmızı renkte kıyafetler giydirirlermiş hastalıktan korunmaları için. Çok mantıklı çünkü kırmızı ateş elementinin rengidir ve ateş metali kontrol eder.

Çin Astrolojisine göre her elementin doğuş – gelişim ve yok oluş dönemleri var. Bu döngüye göre su elementi, Maymun burcuyla Ağustos ayında yeniden doğuyor. Senenin burcu olan Keçinin toprağı çöl toprağı olduğu için hiç su barındırmadığını düşünürsek, Ağustos ayı ile birlikte su elementinin doğması bu güne kadar kuvvetli olan ateş ve toprak enerjisini dengelemeye başlayacak.

Maymun seyahat yıldızı olarak bilinir. Kaplan, At veya Köpek senesinde veya gününde doğduysanız; Maymun bu kişilerin seyahat yıldızıdır ve ay boyunca bu kişiler sürekli hareket içerisinde olacaklar.

Yin Ağaç veya Yin Toprak senesinde ya da gününde doğanların Maymun koruyucu meleğidir. Bu kişiler ay boyunca çevrelerinden yardım alacaklar.

Maymunlar, Yılan burçlarıyla uyum içerisindeler. Yılan burçları bu ay şanslılar. Dostları Maymun onları destekleyecek, ancak dikkat etmeleri gereken bir ateş birleşimi var. Kaplan günleri bu birleşim tamamlanıyor ve kişiler üzerinde asabiyet artışı, tansiyon ve kalp ile ilgili sağlık sorunlara sebep olabiliyor. Tartışmalar yaşamamak için sakin kalmaya çalışmak, su ile ( deniz-banyo-sıvı içecekler tüketmek ) denge sağlamak önemli.

Maymunlar, Kaplan burçları ile zıtlık yaşarlar, Kaplanlar bu ay mücadele ve hareket içerisinde olacaklar. Zıtlıkları engelleyemeyiz sadece bu kişilere fazla risk almamalarını ve hayatlarında karşılaştıkları değişimlere uyum sağlayarak akış içinde kalmalarını, değişime karşı direnmemelerini önerebiliriz. Değişim yaşamak ve değişimlere açık olmak negatif enerjiyi hafifletecektir.

Gün elementi (kişisel element) METAL olanlar için (yin metal-yang metal gününde doğanlar) para şansı var. Maymun burcuyla arası iyi olanlar, diğer bir deyişle metal favori elementleri ise bu finansal kazanç anlamına gelir.

4 Şubat sonrası 1944-1956-1968-1980-1992-2004 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre MAYMUN burcusunuz.

7,8 Ağustos – 7,8 Eylül arasında doğduysanız ay sütununuz MAYMUN burcudur.

15-17.00 saatleri arasında doğduysanız saat sütununuz MAYMUN burcudur.

Doğum haritanızı hesaplamak için tıklayın

Uçan yıldızların dağılımına göre Ağustos ayında mekânlarınızı etkileyen enerjiler çok kötü değil. Ev ve ofislerinizin merkezinde çok bereketli bir birleşim var. Diğer bereketli yön ise KUZEYBATI yönü. Bu ay bu iki yönde aktivasyonlar yaparsak, ay boyunca olumlu etkilerini göreceğiz. En sorunlu yön GÜNEYDOĞU yönü olup, bu yönde mutfakları bulunanlar için mutfak yangınlarına dikkat çekmek isterim. Özellikle elektrik hususunda tedbirli olmanızı öneririm. Çocuklu aileler için mekânların Kuzey yönünde çocukları olumsuz etkileyebilecek birleşimler olacak, küçük ev kazalarından korunmak için bu yönde kırmızı renkte bir obje bulundurmanızı öneririm.

Ayın enerji dağılımına göre evinizde yapacağınız küçük değişiklikler negatif olan enerjileri azaltacak, iyi enerjileri aktive edecektir. Ekteki haritadan hangi yönlerde nasıl uygulama yapmamız gerektiğine bakabilirsiniz.

Sağlıklı ve bol kazanç dolu bir ay dilerim.

 

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin astrolojisi Danışmanı

MEKANLARINDA BİR DOĞUM HARİTASI VAR

MEKANLARINDA BİR DOĞUM HARİTASI VAR 700 500 tca

Bir mekânın Feng Shui analizi yapılırken binanın yapıldığı tarih, ön ve arka cephelerinin pusula ölçümleri ayrı ayrı dikkate alınır. Bu tarih ve pusula yönlerine göre özel bir formülle mekânın DOĞUM HARİTASI çıkartılır. Bu etkili tekniğin ismi Uçan Yıldızlar Tekniğidir ve enerji tiplerini numaralandırmaya dayanır. Mekânların ölçekli krokisi çizilerek mekânın aldığı enerji tipleri bu krokinin üzerinde belirlenir.

 

Bir mekânın doğum haritası tıpkı bir kişinin Doğum Haritası gibi içerisinde yaşayan insanların hikâyeleri ile ilgili bize çok bilgi verir. Feng Shui uzmanları Ortak kullanım alanlarının ve giriş kapılarının iyi ve bereketli bir su yıldızında bulunmasını tercih ederler. Bu durumda en az 20 sene boyunca mekânda yaşayan insanlar finansal sorunlar yaşamazlar. Bunun dışında yatak odalarının ise iyi bir dağ yıldızında olması tercih edilir. Bu da yaşayanlara huzur ve uyum getirecektir.

Her ayın enerji dağılımlarını gösteren aylık yazılarımda belirttiğim uçan yıldızlar sadece senelik ve aylık değişimlere göre hazırlanmış olup, mekânın doğum haritası bilinmediğinden kısa süreli etkisi olan (1 aylık) çalışmalardır. Ancak düzgün uygularsanız etkisini görürsünüz.

Aylık burç makaleleri ile siz değerli dostlarıma feng shui yi sevdirmek ve küçük dokunuşlarla mekânlarınıza huzur ve uyum getirmeyi hedefliyorum.

Sağlık, huzur ve bereket dileklerimle

Aysun Sezgin

Temmuz-Keçi-Ayı Enerjileri

Temmuz-Keçi-Ayı Enerjileri tca

Çin Astrolojisine göre 2015 Temmuz ayı iki elementle tanımlanıyor. TOPRAK (Keçi) üzerinde SU. Elementler arasındaki ilişkiye göre toprak suyu kontrol etmek ister ama bu arada kendisi de çamura döner, iki element arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bu ay sert etkiler yaşamamız mümkün. Nitekim 6 Temmuz da Erzurum’ da atlama pistinde yol çalışması esnasında bir göçük meydana geldi. 6 Temmuz yine bir Yin Su Keçi günüydü ve aslında Keçi ayı etkisini göstermeye bir gün önceden başladı diyebiliriz. Evet, bu ay toprakla ilgili kaza haberlerini daha sık duyabiliriz, Keçi toprağı aynı zamanda yolları temsil ettiği için trafik kazaları daha fazla gündeme gelecektir, ramazan bayramı süresince uzun yola gitmeyi planlayanlara çok dikkatli olmalarını, dinlenmiş bir şekilde yola çıkmalarını öneririm. Temmuz ayından en fazla Öküz, Köpek ve Keçi senesi/ayında doğanlar etkilenecekler.

ÖKÜZ 1937-1949-1961-1973-1985-1997-2009 Senelerinde ve/veya OCAK ayı doğumlular,

KÖPEK 1946-1958-1970-1982-1994-2006 Senelerinde ve/veya EKİM ayı doğumlular,

KEÇİ 1943-1955-1967-1979-1991-2003-2015 Senelerinde ve/veya TEMMUZ ayı doğumlular

Bu etkilenme mekân değişikliği, taşınma ev/arsa satın alma ya da satma, evle ilgili tadilat, onarım, dekorasyon gibi toprak elementi ile ilgili faaliyetler olabilir. Ancak bu ay tadilat için uygun bir zaman değil. Özellikle Güneybatı-Kuzeydoğu yönlerine bakan ya da arka cephesi olan binalarda tadilat sorunlar ve engeller çıkarabilir. Diğer yandan bu kişiler kazalar, iletişim sorunları ve sağlık sorunlarına potansiyel olarak açık olacaklarından çevreleri ile diyaloglarında çok dikkat etmeleri ve bağışıklık sistemlerine dikkat etmeleri, sıvı tüketimini arttırmaları gerekebilir.

TEMMUZ AYINDA YANINIZDA AT OBJE BULUNDURUN.

Temmuz (Keçi ) ayında zıtlık yaşayacak olanların yanlarında At obje bulundurmalarını öneriyoruz. Keçinin dost burcu olan AT olumsuzluklara karşı Keçi enerjisini uyuma çevirecek, bize yönelik verebileceği zararlarını azalacaktır.

Keçiler; Yang Metal, Yang Toprak ve Yang Ağaç senesinde ya da gününde doğanlar için koruyucu melektir. Bu kişiler çevrelerinden yardım alacaklar. Hem sene hem de ay Keçi olduğu için yang metal, yang ağaç ve yang toprak gününde doğanları bu ay çift yardımcı melek koruyacak.

Keçiler, Atlarla uyum içerisinde, Tavşan ve Domuzlarla ise ağaç uyumu oluşturmaktadır.

Keçiler, Öküz burçları ile zıtlık yaşarlar, 2015 senesi boyunca Öküz burçları mücadele ve hareket içerisinde olacaklar. Temmuz ayı zıtlık enerjisi iki katına çıkıyor ve Öküz senesinde ya da, Ocak ayında doğanlar kendilerini daha stresli hissedebilirler. Zıt dönemleri engelleyemeyiz sadece bu kişilere fazla risk almamalarını, riskli sporlardan, dağ ya da geniş toprak alanlarda yapılan aktivite ve sporlardan, trafikte hızlı araba kullanmaktan uzak durmalarını ve gerekiyorsa değişimlere açık olmalarını önerebiliriz. Değişim yaşamak ve değişimlere açık olmak negatif enerjiyi hafifletecektir.

Kişisel elementi toprak olanlar (yin toprak-yang toprak gününde doğanlar) için para şansı bu ay da devam ediyor. Tabi Toprak favori elementleri ise bu finansal kazanç anlamına gelir.

4 Şubat sonrası 1943-1955-1967-1979-1991-2003 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre KEÇİ burcusunuz.

7,8 Temmuz – 7,8 Ağustos arasında doğduysanız ay sütununuz KEÇİ burcudur.

13-15.00 saatleri arasında doğduysanız saat sütununuz KEÇİ burcudur.

Uçan yıldızların dağılımına göre Temmuz ayında mekânlarınızı etkileyen enerjiler destekleyici olmayacak, bu ay daha fazla çözüm ağırlıklı işlem yapmamız gerekecek. En sorunlu yön BATI cepheler olup, bu yöne bakan salon ya da yatak odası varsa ya da giriş kapınız batı yönünde ise mutlaka metal elementiyle çözümlemek ve hatta tuz&su&6 para uygulamasını yapmak gerekir.

Yatak odaları Kuzeybatıda olan çiftler; romantik bir ay sizi bekliyor.

Güneybatı ve Doğudan gelen senelik bereket enerjileri bu ay biraz zayıflamakla birlikte küçük çözümlerle destekleyebiliriz.

Ayın enerji dağılımına göre evinizde yapacağınız küçük değişiklikler negatif olan enerjileri azaltacak, iyi enerjileri aktive edecektir. Ekteki haritadan hangi yönlerde nasıl uygulama yapmamız gerektiğine bakabilirsiniz.

Sağlıklı ve bol kazanç dolu bir ay dilerim.

 

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin astrolojisi Danışmanı

2015 Yin Ağaç Keçi Senesi

2015 Yin Ağaç Keçi Senesi 700 500 tca

YİN AĞAÇ KEÇİ SENESİ  

Çin geleneksel geleceği okuma yöntemi 5 element teorisi üzerinden yapılır. Evrendeki her şey 5 elementle temsil edilmektedir. Gezegenler, insanlar, mevsimler, hava durumları, yönler, tatlar, duygular çevremizde algıladığımız her şeyin bir element olarak karşılığı vardır. Çiftçi takvimi veya Hsia takvimi olarak bilinen Çin takvimi, sadece zamanı kaydetmez, aynı zamanda geleceği tahmin etmeye yarayan şaşırtıcı bir araçtır. Geleceği tahmin etmeye yarayan geleneksel yöntem, doğum tarihi verilerinden bir kişinin geleceğini okumayı ifade etmektedir. Bu yönteme biz kaderin 4 sütunu diyoruz. Geleceği tahmin ederken tüm yorumlar elementlerin üretim ve tüketim döngülerine göre yapılır. Bu sebeple Çin Takvimine aynı zamanda elementler takvimi de diyebiliriz. Bu takvimin temel özelliği, zaman ile ilgili bütün bilgiler yıl, ay, gün ve saat olarak 5 temel element ile temsil edilirler. Bu elementler; metal, su, ağaç, ateş ve toprak tır. Beş element arasındaki ilişki, kişiye geleceğini tahmin etme konusunda yardımcı olur ve bu bilgiyi kullanan kişi sansını arttırabilir veya şanssızlığını indirgeyebilir.

2015 senesi Çin Takvimi’nde 2 element tarafından temsil ediliyor. Toprağın (KEÇİ) üzerinde ağaç. Elementler arasındaki ilişkiyi yöneten doğum ve yok olma (ölüm) döngüsüne göre; ağaç toprağa hâkim olur, bu iki elemenin arasında birbirlerini tüketim ilişkisi vardır. Aslında böyle birbiriyle anlaşamayan iki enerjinin bir araya geldiği senelerde uyum yaşanmıyor. Bu durumda çatışma ve zıtlıklar yaşanacak gibi düşünebiliriz ancak; elementlerin doğalarına baktığımızda 2015 senesinin daha uzlaşmacı bir sene olacağını, anlaşmazlıkların uzlaşılarak çözüm bulacağını ve ilerlemelerin olacağını söyleyebilirim. Çünkü; Yin Ağacın uzlaşmacı, değişiklere çabuk adapte olabilen esnek bir yapısı var. Bir çiçeğe ya da ağacın dallarına benzetiliyor, kolaylıkla yeni şartlara ayak uydurabilen, yönünü değiştirebilen yapısı sayesinde 2014 senesi kadar sert bir sene yaşamayacağız gibi görünüyor. 2015 senesinde Yin ağacın ılımlı karakteri çatışma ve anlaşmalara getirilen çözümleri ve farklı yolları insanların daha kolaylıkla kabul etmesini sağlayacak.

Keçi burcu, Çin Zodyak’ının en üretken ve cömert burçlarından birisi olarak bilinir. Batı takvimine göre Temmuz ayına diğer bir deyişle Yengeç burcuna denktir. Çin Zodyak’ında mevsimler bir toprak burcuyla biter ve mevsimin özelliğini taşırlar. Keçi, yaz toprağıdır. Bu dönem hala sıcakların bitmediği bir dönem olduğu için ateş elementi fazladır ve Keçinin toprağı kuru, sıcak çöl toprağını temsil eder. Keçinin toprağında yin ateş, yin toprak ve yin ağaç vardır, ama su hiç yoktur. Su olmaması ağaçların ihtiyacı olan suyu alamayacakları, yeterli gelişemeyecekleri ve bu yaz kuraklık yaşamamız anlamına gelir.

Özetle Yin Ağaç ve Keçi özelliklerinde yola çıkarsak bu sene genelinde çatışmalar olsa bile bir şekilde uzlaşmalar da olacak, yeniliklere daha açık ve üretici olacağız.

Çin takvimi 60 yıllık döngülerle tekrar başa dönerek ilerler. Bu demektir ki; 60 yıl önce 1955 senesinde ve hatta 1895 senesinde de Yin Ağaç KEÇİ yılını yaşadık. 1955 senesinde neler yaşandı diye araştırdığımda uluslararasında anlaşmalar imzalandığını öğrendim. Örneğin Batı Almanya NATO’ya katıldı, Türkiye ve Irak arasında Bağdat Paktı imzalandı, Pakta daha sonra, Britanya, Pakistan ve İran üye olarak katıldı. Türkiye, Yunanistan ve Yugoslavya arasında Parlamentolar arası Konsey kuruldu, Türk-Amerikan Atom Antlaşması imzalandı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon’da kuruldu, ( Türkiye’nin İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversitedir.) NATO üyesi devletlerarasında atomla ilgili bilgi alışverişi anlaşması Paris’te imzalandı, Avrupa Para Antlaşması imzalandı. Evet, sene boyunca uluslararası pek çok anlaşma ve uzlaşma hamleleri olmuş.

Keçi üretkendir demiştim. 1895 senesinde Alman Fizikçi William Rontgen kendi adıyla anılan X ışınlarını keşfetti. 1955 senesi de pek çok yenilikle tarihin kayıtlarında yerini almıştır. 5 Mayıs’ta Türk Kadınlar Birliği’nin tespitiyle her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasına Karar verildi. İstanbul Hilton Oteli açıldı. Türkiye’de ilk yerli su sayacı üretimi başladı. 17 Temmuz Disneyland açıldı. Mc Donalds ilk dükkânını açtı. İlk kablosuz uzaktan kumanda aleti Zenith tarafından üretildi ve ilk mikrodalga fırın üretildi.

Çin Metafiziğinde Yin Ağaç elementi temel olarak gelişme, iyilik, doğruluk ve canlı enerjiyi, organlardan boyun, omurilik, sırt ve karaciğeri temsil eder. Yin ağaç bir çiçeğe ya da ağacın bir dalına benzetilir, kırılgan yapısına rağmen kolayca eğilip yön değiştirebilir. Bu sebeple daha yumuşak ve esnektir. Yeni şartlara rahat uyum sağlayabilir. Bu kişilerin el becerileri vardır, içlerinden müzisyenler, terziler, el sanatçıları çıkar. Ağaçlar bu özelliklerinin haricinde kendileri için para demek olan toprağı kontrol ederler. Bir sene boyunca 4 mevsim ve her mevsimin sonunda bir toprak burcu geldiğini düşünürsek bu özellik ağaç gününde doğanları parayla karşılaşmak açısından diğer elementlere göre daha şanslı yapmaktadır.

AT-TAVŞAN-DOMUZ BURÇLARI UYUMLU

ÖKÜZ-KEÇİ-KÖPEK BURÇLARI DİKKATLİ OLMALI

Her sene Jüpiter gezegeninin dünyaya göre bulunduğu konum, o senenin burcunu temsil ediyor. Bu burçla uyumla birleşen ya da zıtlaşan, olumsuz enerjileri tetikleyen burçlar var. Keçi senesiyle en uyumlu olan burç At burcu. Bu sebeple, seneyle uyumsuz olan, olumsuz olayları tetikleyen burçlara yanlarında sene boyunca AT objesi bulundurmalarını öneriyoruz.

At burçları 2014 senesini biraz gergin geçirmiş olabilirler. Bunun sebebi sadece senenin burcu olmalarından dolayı değil, kendi burçlarından bir tane daha olunca kişisel ceza yaşadıkları için. Keçi burçlarıyla olan uyumlarından dolayı, At burçları seneyi 2014’den daha rahat geçirecekler. Bu sene At burçları en iyi durumdalar. Tavşan ve Domuz burçları da Keçi ile birleştiğinde AĞAÇ uyumu oluşuyor. Haritalarında Domuz ve Tavşan olanlarda seneyi uyum içerisinde geçirecekler. Fakat sadece doğum senesine bakarak tamamen uyumlu olduklarını söylemek doğru değil. Daha doğru tahminde bulunabilmek için Kaderin 4 Sütununa bakılması tavsiye edilir. Dolayısı ile doğduğu ay, gün ve saati Köpek ve Öküz olan At, Tavşan veya Domuz burcundaki insanlar da zıtlıklardan etkilenebilirler.

Keçi yılında doğan kişilerin “Grand Düke Jüpiter’i inciten” olduğu söylenir. Keçiler bu sene ön planda olsalar da yine de senenin burcu olmalarından dolayı tetikteler. Eğer doğum haritalarında ay, gün ya da saatte Köpek ve/veya Öküz varsa bu durumda toprak cezasına giriyorlar ve sağlık problemleri dâhil bazı olumsuz olaylar yaşayabilirler. Bu sene tüm Keçi burçlarının yanlarında AT obje taşımalarını öneriyoruz.

Keçi, Öküz ve Köpek ile bir araya geldiğinde toprak cezası oluşuyor. Ceza, endişe, nefret ve sevmemek anlamına gelir. Eğer toprak olumsuz elementiniz ise, bu cezadan dolayı sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Bu ceza hem haritasında Keçi-Köpek-Öküz olanları olumsuz etkiler hem de evrende toprak enerjisi dengeden çıkar ve deprem, toprak kaymaları, trafik kazaları hatta uçak kazalarına sebep olabilir. Kazaların birçoğu toprak elementiyle ilgili olacağı için geniş toprak alanlarda bulunanlar, dağ sporları yapanlar, hızlı araba kullananlar için risk teşkil edebilir. 2015 in en riskli ayları; Keçi(Temmuz), Köpek (Ekim) ve Öküz ( Ocak 2016 ) olacak. Toprak cezası, doğum haritasında Köpek ve Öküz olanlarda sağlık problemi yaşatabilir. Haritalarında Öküz, Köpek ve Keçi burcu olanların sene boyunca yanlarında AT obje taşımalarını öneriyoruz.

Keçi, güçlü bir toprak elementidir ve Öküz burcu ile çatışma halindedir. 2014 senesinde senenin burcu At ile Fare arasında bir zıtlık söz konusuydu. Bu zıtlık ateş ve su elementleri arasında yaşanmıştı. Ateş ve Su arasındaki çatışmanın sonuçlarını denizde ve karada büyük yangınlar, suyla ve ateşle ilgili kazalar şeklinde yaşadık. En zor ay ise Aralık’ta Fare Ayında yaşanmıştı. 2015 senesinde ise zıtlık toprak burçları arasında olacak. Böyle zıtlık olduğunda ise toprak alanlarda, dağlarda, trafikte ve binalarla ilgili kazalar sene boyunca artabilir. Deprem, yer kayması, çığ, bina çökmesi, trafik kazaları ile ilgili daha çok haber duyabiliriz. Keçinin sıcak toprağı aynı zamanda çölleri ve yolları da temsil eder. Bu sebeple özellikle trafik kazalarına ve Çöl alanlarında sorunlara – Orta Doğu ve Arabistan Körfezi’ne dikkat çekmek gerekir. Türkiye’de büyük şehirler dâhil binaların sağlamlığı şüphe götürdüğü için bu sene temeli sağlam olmayan zayıf binalarda yaşayanlar risk altında olabilirler.

2015 senesi boyunca doğum haritalarında Öküz bulunan kişilerin yanlarında AT obje taşımaları önerilir.

SAĞLIK

Çin tıbbında, her element bir organı temsil eder, elementlerin birbirini üretme ve yok ediş kuralına göre bu elementleri temsil eden organlarda yaşanan dengesizlik, bu elementin beslediği ya da kontrol ettiği organın düzenli çalışmasını da engeller. Böylelikle ani ve kuvvetli sağlık sorunları yaşanabilir. Örneğin su elementi böbreklerimizi ve bağışıklık sistemini, suyun beslediği ağaç elementi, karaciğeri, ağacın beslediği ateş elementi, kalbi ve gözleri, ateşin beslediği toprak elementi, mide, pankreas, hücre ve kasları, toprağın beslediği metal elementi, akciğerleri ve cilt dâhil solunum organlarımızı temsil eder, bu döngüye göre metal de suya hayat vermektedir.

2015 Keçi senesi su elementinin eksik olmasıyla bu dengenin bozulmasını kolaylaştırıyor. Kuvvetli toprak elementi vücuttaki suya hâkim olacak ve bağışıklık sistemimiz su dengesizliğinden olumsuz etkilenecek. Su eksikliği, ağacı temsil eden karaciğerin iyi çalışmasını da engelleyecek bu durumda karaciğer ile ilgili sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu sebeple vücudumuzda su dengesini korumamız gerekecek. Antioxidantlar vücuttaki toprak elementini düzene sokarlar. Bu sene daha sık antioxidant özellikleri olan yiyecekler tüketmeliyiz, ya da haricen kapsül olarak kullanabiliriz. Ayrıca bağışıklık sistemimiz için, C ve E Vitaminleri, üzüm çekirdeği önerebiliriz. Omega3 ise vücutta su dengesini sağlamamıza yardımcı olabilir. Yin ağaç boyun, omurga ve omuriliği temsil eder, su elementinin eksik olması ile kemiklerle ilgili sorunlar da yaşamız mümkün. Denge ve takviye için daha fazla kalsiyum, magnezyum ve omega3 içeren besinler tüketmemiz gerekir.

Toprak elementi mide, pankreas, hücre ve kasları temsil eder. Şeker, Obezite ve Kanser çoğunlukla vücutta toprak elementinin dengesiz olmasından kaynaklanıyor. Keçi burcunun kuvvetli bir toprak burcu olduğundan ve diğer iki toprak burcuyla bir araya geldiğinde Toprak Cezası oluştuğundan bahsetmiştim. Keçi, Köpek ve Öküz burçlarıyla bir araya geldiğinde toprak dengesi bozulabilir. Bu durumda kanser, şeker hastalıklarında artış görülebilir.

2015’DE AĞAÇ VE METAL SEKTÖRLERİ DAHA ŞANSLI.

2015 yılının etkin elementleri olan ağaç ve toprak elementlerinin; ağaç ve metal sanayilerine refah getirmesi bekleniyor.

Metal elementi ağaç elementine hâkim olur ve ağaç, metal elementi için para demektir. 2015’de metal sektörlerine- Makine, Mekanik, Mühendislik, Bankacılık, Güzellik, Cilt Bakımı, Mücevherat, Cerrahlık, Akapunktur, Dişçilik, İleri Teknoloji – para akışı olacak

Diğer avantajlı sektör ise ağaç sektörü olacak. Çünkü ağaç elementi, toprak elementine hâkim olacaktır. Toprak elementi, ağaç için para demektir. Ağaç sektörleri ise- Moda, Tekstil, Medya, Kitaplar, Magazin, Mobilyacılık, Çiçekçilik, Bitkisel ürünler, Sanat, Saç, Çevre

Ateş elementi sektörleri de seneden olumlu etkileniyorlar, çünkü toprak elementi onlar için üretimi yani verimliliği temsil ediyor. Ateş sektörüne giren işlerde yeni gelişmeler ve buluşlar olabilir. Yine de biraz daha kontrollü ilerlemeleri gerekiyor. Borsa-Finans- Eğlence İşleri- Enerji-Elektrik-Petrol-Mazot- Benzin- Mutfak-Restoran, Havacılık sektörlerini Ateş elementi olarak sayabiliriz.

Toprak elementi sektörleri bu sene çok yükselemeyecek, Toprakların para elementleri olan su, bu sene eksik olması toprak sektörüne rekabet getiriyor. Emlak, Arazi, Otelcilik, Taş, Madencilik, Sigorta sektörlerini toprak elementi olarak sayabiliriz.

KORUYUCU MELEK, ROMANTİK YILDIZ, SANAT YILDIZI KEÇİ

Yang Ağaç, Yang Metal ve Yang Toprak günlerinde veya yıllarında doğanlar için KEÇİ koruyucu melektir. Doğum seneleri 0, 4, 8 ile bitenler bu sene evrenden yardım alacaklar.

Fare senesinde ya da Fare gününde doğanlar için KEÇİ romantik yıldız demektir. Fare burçları bu sene çok sosyal olacaklar ve karşı cinsle karşılaşma şansları daha fazla olacak.

Keçiler sanat yıldızıdır. 2015 senesinde doğacak bebeklerde bu yıldız kendi kalitelerinde olacağı gibi, insanların da sene boyunca sanatı destekleyen olaylara daha fazla ilgi göstereceği, sanatsal faaliyetlerin çok olacağı bir sene bizi bekliyor.

FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui enerjileri yıldan yıla değişir. Bazı seneler mücadele, bazı seneler sorunsuz ama ortalama, bazı seneler ise çok verimli, kazançlı geçer. Değişen, UÇAN YILDIZLAR olarak adlandırdığımız, Büyük Ayı takım Yıldızından aldığımız etkilenmelerdir. 1’den 9’a kadar olan birbirinden farklı enerji tipleri mekânlarımızı, dolayısıyla bizi etkilemektedir. Bu sebeple, her senenin başında yaşadığınız mekânlarda yeni enerjilere göre düzenlemeler yapmanızı öneririz. Düzenlemeler, eviniz ve iş yerlerinizin önemli bölgelerine ( giriş, salon, yatak odası ) nasıl enerjilerin geldiğinden haberdar olmak ve olası sorunları azaltmak, güzel yönlerden ise maksimumda yararlanmak için yapılır. Bu sayede mekânlarınızda uyum, huzur ve bereketi sağlayabiliriz.

2015 KEÇİ senesinde merkeze 3 yıldızı gelmektedir. Bu yıldız mekânlarda tartışma, huzursuzluk ve hırsızlığı arttırabilir. 3 Trigramı merkezde olunca dünya coğrafyasında fırtına ve depremleri tetikleyecektir. Dünya genelinde merkez olarak adlandırılan yerlerde ve 5 yıldızının etkili olduğu Batı yönünde çatışmaların, deprem ve kuvvetli rüzgârların etkili olabilir. Evlerde 3 yıldızı için çözüm, doğal taşlar veya kırmızı bir obje bulundurmaktır.

Talihsizlik ve engelleri simgeleyen en tehlikeli yıldız olan Beş Sarı Yıldızı Batı’dan gelecek. Bu olumsuz enerjiyi ortadan kaldırmak için evin Batı bölümüne metal rüzgâr çanı asılması tavsiye edilir.

Hastalıkları temsil eden 2 yıldızı Güneydoğu yönünden etkili olacak. Geleneksel olarak uygulanan çözüm yöntemi, birbirine siyah iple bağlı 6 metal para asılması.

Kuzeydoğuda Hukuksal sorunları temsil eden 6 yıldızının olumsuz etkisini gidermek için temiz su içerisinde 3 bambu,

Güney yönünde skandallar ve hakkının yenmesine sebep olan 7 yıldızı için ise temiz su içerisine 3 bambu dalını kullanabilirsiniz.

Doğu yönünde kariyeri veya eğitimi destekleyen güzel bir enerji olacak. enerjiyi arttırmak için bu yönde kristal top ya da metal rüzgar çanı asabilirsiniz.

Kuzeybatıda ise romantizmi destekleyen 4 ağaç yıldızı olacak, bu yönde kırmızı obje, ya da kristal top kullanabilirsiniz.

Bereket ve bolluk enerjisini arttıran 8 ve 9 yıldızları ise bu sene Kuzeyden ve Güneybatı’dan gelecek. bu yönler mekanlarınızın girişi, oturma odası, salon gibi ortak kullanım alanlarına geliyorsa finansal açıdan sorun yaşamazsınız, karşınıza fırsatlar çıkar. Aktive etmek için, bu yönleri açık ve temiz tutmak, bol bol kullanmak, hareketli objeler kullanmaktır.

Grand Duke 2015 te Güneybatıda olduğundan bu yönde tadilattan kaçınmak gerekir. Aynı zamanda bu yöne yüzünüzü vererek oturmanız da tavsiye edilmez.

3 yıkım yönü ve 5 yıldızı yönü Batı’ya ise sırtınızı vererek oturmayın. Sırtınızdan bıçaklanmış gibi olursunuz.

 

 

2015 SENESİNİN HERKESE BEREKET, BAŞARI, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLERİM

Aysun Sezgin

Feng Shui ve Çin Astrolojsi Danışmanı

Raymond Lo’nun ilgili makalesinden derleme yapılmıştır.

FENG SHUI VE ROMANTIZM

FENG SHUI VE ROMANTIZM 500 700 tca

 

Çin Astrolojisinde 4 adet burç Aşk Çiçeği ya da Romantik Yıldız olarak bilinir. HOROZ, FARE, TAVŞAN ve AT. Her kesin doğum günü ve doğum ayından gelen romantik yıldızı vardır. Bu yıldız, 10 yıllık şans dönemlerimizde, senede, ayda hatta günde belirdiğinde karşı cinse karşı bizi çekici yapar. Hayatınıza birini çekmek istiyorsanız, romantik yıldızınızın temsil ettiği yöne taze çiçekler ya da çift objeler koyabilirsiniz.

ÇİN BURCUNUZ

ROMANTİK YILDIZINIZ

AKTİVE EDECEĞİNİZ YÖN

KAPLAN-AT-KÖPEK
TAVŞAN
DOĞU
YILAN-HOROZ-ÖKÜZ
AT
GÜNEY
MAYMUN-FARE-EJDERHA
OROZ
BATI
DOMUZ-TAVŞAN-KEÇİ
FARE
KUZEY

 

2023 Tavşan senesinde Kaplan-At ve Köpek burçlarına Romantizm ve Aşk var. Bu burçlar, yaşadıkları mekanın Doğu yönüne taze çiçekler ya da çift objeler koyarak romantik yönlerini aktive edebilirler.

UYGUN PARTNERİ NASIL BULABİLİRİZ?

UYUMLULUK: Çiftler arasındaki uyumluluk, kişinin kendinde eksik olan ve ihtiyaç duyduğu elementleri doğum haritasında barındıran bir partnerle gerçekleşir. Kuvvetli Su elementi, dengelenmek için ağaç, ateş ve toprak elementine ihtiyaç duyar. Haritasında bu ementlerden bulunan bir kişi ile kendini tamamlanmış hisseder.

DOĞAL İÇGÜDÜ: Çiftlerin kişisel elementleri arasında uyum varsa, doğal bir anlaşma, çekim olur.

Yang Ağaç * Yin Toprak ile,

Yang Metal*Yin Ağaç ile,

Yang Ateş* Yin Metal ile

Yang Su* Yin Ateş ile

Yang Toprak * Yin Su ile uyumludur.

ZAMANLAMA: BaZi Haritanız size evlilik ya da bir ilişki vaad ediyorsa

EŞ HANESİ: BaZi Haritanız da kendi elementiniz ve eş elementiniz arasındaki etkileşim uyumlu ise